woensdag 2 februari 2011

Nieuwe hobby?

Frank heeft sinds vandaag een nieuwe hobby. Blokfluiten. Zijn juf had me al gezegd dat hij een goed ritmegevoel heeft (insiders kennen Frank op muzikaal gebied vooral als de jongen die consequent een paar tonen onder de anderen zingt), en gisteren kwamen we samen ineens op het idee om blokfluiten te gaan leren.
Vanmiddag begonnen we eerst met het klappen van de eerste stukjes. No problemo. Dan vier riedeltjes fluiten met de 'b'. Ook no problemo. De 'a' aanleren. Ook geen probleem, net als de riedeltjes met alleen de 'a'.
Daarna kwamen zes riedeltjes met de 'a' en de 'b' door elkaar. Ging allemaal perfect, tot het zesde riedeltje.
Wat bleek nou: bij het zesde riedeltje stond het stokje van de 'b' ineens ook omhoog, net als bij de 'a', en daarom dacht Frank dat het allemaal 'a'-s waren... Toch iets over het hoofd gezien dus met het aanleren.
Je hebt het tussen de regels door vast al gelezen: hier zit een trotse moeder. Hopelijk blijft Frank het net zo leuk vinden als vandaag. Hij is in elk geval op tijd gestopt met het oefenen vandaag, zodat hij er morgen vast ook nog zin in heeft. En hij vindt het heel spannend om andere noten dan kwartnoten te leren, en andere tonen.

Kennelijk is dit het juiste moment om hiermee te beginnen!

5 opmerkingen:

Zeeuwse Mama zei

Wat leuk! Ik geef ook muziekles, en sinds een tijdje geef ik Sara ook les, samen met haar nichtje S. die een jaar ouder is. Sara is nog best jong (bijna 6) maar ze pikt het toch best op. Ik vind dat ook erg leuk ;-)

Aritha zei

Ik hou heel erg van blokfluitmuziek! Heb zelfs een cd met heel erg mooie, romantische muziek - blokfluit.

Nicolle zei

Oh vreselijk, zo'n blokfluit! Op de lerarenopleiding werd het of blokfluit of keyboard. Het is keyboard geworden. Ik beschik alleen niet over dat zelfde gevoel voor ritme als Frank en kan er nu nog niets van...

Zandvoortjes zei

Hoi,
Leuke blog! Leuk om nog een gezin te volgen...
Ik ben nog maar net begonnen met bloggen en zoek gezinnen. Leuk om ervaringen van andere gezinnen te lezen.
Heel veel succes jij met je gezin!
Groetjes,
Christien moeder van 3 kindjes: 9,7 en 0 jaar.

Nathalie zei

Ik ben wel komen lezen, maar heb verzuimd te reageren... zit tot mijn oren in de rotzooi hier. Maar als ik iemand zie (gelukkig is er geen geluid via weblog) blokfluiten, moet ik even reageren. Prachtig... echt waar. Op Robbie na is hier niemand muzikaal, en dat vind ik zo mooie gave (als iemand het wel had dan... zucht). Frank... ik wens je heel veel plezier met je blokfluit. Ik houd het bij handenklappen en hazelnoten.