vrijdag 11 februari 2011

Papieren in orde - week 11 en 12

In week 11 houd je net als anders je administratie-halfuurtje en maak je de laatste nodige ordners of hangmappen.
In week 12 berg je alles op wat er in het bakje 'bewaren' zit en hier geeft de Huishoudcoach ook wat tips om de constante stroom poststukken wat te beperken, zoals een sticker op de brievenbus, eventueel een abonnement opzeggen, zoveel mogelijk de terugkerende betalingen te machtigen etc.

Misschien vermoed je het al, omdat ik de laatste twee weken in één keer afhandel: ik word deze vrijdaglogjes toch een beetje zat. Volgende week zal ik wel het hoofdstuk 'poetsen' van de Huishoudcoach bespreken, maar ik denk dat ik dat maar in één keer doe. Anders wordt het toch een beetje langdradig...

5 opmerkingen:

Petra zei

Haha, ik las de berichtjes juist elke week. Ben een rommelkont, en probeer ook wat netter te worden:).

Karien zei

@Petra, dan wordt het wel een herhaling elke keer. Ik ben ook nog steeds bezig om mezelf te laten wennen aan mijn nieuwe gewenste routines, maar daarover schrijf ik niet elke week, dat zou elke week zo'n beetje hetzelfde berichtje opleveren. Maar misschien kan ik de vrijdag voorlopig wel bewaren voor huishoudelijke onderwerpen :-)

Anoniem zei

Hoi, je hebt me anders wel weten te inspireren hoor! Ik heb de Huishoudcoach ook aangeschaft en ben nu trouw bezig met het eerste deel. Ik lees altijd mijn nieuwe stukje op zondag, kan ik met frisse moed aan de nieuwe week beginnen ;)

Marjolein

Anoniem zei

Ah, Please niet stoppen.
't Is voor mij een enorme steun in de rug.
Heb nog wel wat vragen over de paperassen:
De kind-paperassen doe je dat per kind met tabjes ofzo of een map per kind of per item:
dagafschriften/school/garantiebewijzen/citotoetsen/brillenrekeningen/ziekenfondspapieren enz.
Wij zijn heel 'bewaarderig'. En nu de oudste 20 is en ze in haar basisschooldoos kijkt vindt ze het geweldig!!

gr. Betty

Karien zei

Hoi Betty, ik zal het wel gaan bespreken hoor, maar niet zeven weken achter elkaar als de weekopdracht zeven keer hetzelfde is snap je?

Over je vragen:
Dat is maar net wat je het handigst vindt. Wij hebben per kind een hangmap (we hebben een heus kantoor aan huis dus dat kan er mooi in mee).
Dagafschriften krijgen we niet meer op papier, maar ik heb er nog wel zo'n mooi bakje voor in de kast, garantiebewijzen bewaren we in een aparte la (dat zijn er nogal veel), citotoetsen gaan dan per kind, brillenrekeningen en ziektekostenverzekeringspapieren zitten ook in zo'n bakje. Net als de autoverzekering, begrafenisverzekering en zo.
Bewaarderig zijn moet kunnen toch? Als je er maar plek voor hebt en als je maar (snel) iets kunt vinden als je het nodig hebt.