dinsdag 15 februari 2011

Zo mak als een lammetje

Daar zit meneer dan, zo mak als een lammetje, op de bank te kijken naar een DVD van Muis. En ook even naar de camera. Vanmorgen waren we weer op het consultatiebureau. Deze keer voor Bart, maar toen ik vertelde van de vorige keuring van Chris, wilde de arts de tests die toen mislukten, nog een keer proberen. En deze keer liet Chris zich keuren. De plaatjes kon hij allemaal benoemen, ook met piratenbril op, hij tekende een, nee twee mooie rechte strepen, en hij bouwde het blokkentreintje na. En toen kreeg hij door dat hij gedaan had wat wij heel graag wilden, en werd hij vreselijk verlegen. Zo kent hij zichzelf niet...
Natuurlijk wisten we al wel (of in elk geval vermoedden we het met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid) dat zijn ogen het goed deden. En dat hij kon bouwen en tekenen. Maar, dat is ook heel wat waard, nu weet het consultatiebureau het ook.

5 opmerkingen:

moeke Vera zei

Als de moeder het nog niet zou weten hé :-) ...
Dat heb je nou ook weer achter de rug: gelukkig verliepen de test nu zoals het hoort ...

anita zei

uhm! ik dacht bij m'n zoontje ook dat z'n ogen goed waren.. hij zag altijd alles! dacht ik. Resultaat: rechteroog +5 linkeroog +1! en ja, ons 3jarig mannetje loopt nu parmantig met... een brilletje!

Vlijtig Liesje zei

Fijn dat het consultatiebureau het nu ook weet. Dat voorkomt een boel gezeur!

Annemieke zei

Hoewel ik wel alert was bij onze meid vanwege de erfelijke factor die meespeelde, was ik toch ook verbaasd met de uitslag. Beide ogen +7! Ze wist zich toch al die tijd goed te behelpen. Maar de bril wordt nu 's morgens op eigen initiatief opgezet.

Nathalie zei

Mijn oudste zoon weigerde de bril op te doen, want die was stuk. Er zat maar één "glas" in en die was nog zwart ook. Tja, maak hem dan maar wijs dat dat de bedoeling ook is. Maar ook hij moest aan de echte bril, gelukkig met echte glazen. Fijn dat Chris door de keuring is gekomen, maar eigenlijk wist je dat al... :)