woensdag 23 maart 2011

Buiten!

Dit stukje zit ik te typen met brandende handen. Want ik moest zo nodig zonder handschoenen de hele middag brandnetels weghalen. Vandaag zijn de Achterbergen namelijk lekker buiten geweest. Tussen het onkruid wieden door kun je dan zo lekker grote plannen maken voor de tuin. Want grote plannen zijn er altijd bij de Achterbergen. Het tuinplan gaat alleen wel een meerjarenplan worden, gewoon omdat er heel veel moet gebeuren: een heleboel meters nieuwe beschoeiing, een paar bomen gerooid, en de vijver... tja de vijver. Eén van ons wil hem graag weg hebben, de ander wil hem graag houden. Zoals hij nu is, is het geen van beide: er ligt zóveel dood blad e.d. op de bodem, dat alle leven eruit is: geen vissen en geen kikkers meer. En daarom ligt er nu een pomp in de vijver, die alle water in de sloot achter de tuin aan het pompen is. Ben benieuwd hoe het verhaaltje van de vijver zal aflopen...
Van één grote boom, die in de weg staat voor onze satellietontvanger, heeft André vanmiddag twee grote takken afgezaagd. Gido doet alle kleinere zijtakken een voor een in de hakselaar, de dikke delen worden gedroogd voor de open haard.

Voorlopig hoeven de Achterbergen zich niet te vervelen!

2 opmerkingen:

Spil van het gezin zei

Jullie hebben wellicht net zo'n tuin als wij, Karien! Wij moet er ook nog zóveel aan doen. Maar met dit weer is het wel gezellig!
Groetjes Jolanda

Nathalie zei

Wij hebben nu eindelijk een unit in de tuin.. dus dag tuin. Wat tegels om van de achterdeur rond de unit richting schutting te komen, dat ligt er.. en onderweg dan slalommen tussen de fietsen die zelden goed geparkeerd zijn. Maar bloemen bij de voordeur... zou eens het proberen waard zijn... denk ik.

Ik wens jullie een heel fijn weekeinde met lekker veel zon. Sterkte met je brandnetelblaren!