woensdag 9 maart 2011

De bállen!

Woensdagmiddag - tijd voor een leuk knutseluurtje. Deze keer kleien met gehakt. En eieren pellen. Danny heeft de meeste van de 10 gekookte eieren gepeld en Elwin vond het leuk om te 'kleien': eerst knipte hij elke keer het velletje van een braadworst, daarna maakte hij van de inhoud van de worst een mooie bal, die vervolgens werd platgemaakt tot een grote schijf, die dan weer om een ei werd gevouwen. Op een gegeven moment lagen er 10 prachtige roze grote ballen op twee borden.

Eerlijk gezegd was het wel lastig om ze mooi te braden: eerst rondom aanbraden, en daarna nog ruim 10 minuten laten garen (in wat boter met 2 eetlepels olijfolie). Toch kan het wel, want ook al piepten bij sommige ballen de eieren naar buiten, er waren er ook heel wat die hun inhoud verborgen hielden.
Best leuk voor een keertje! (Het recept kwam uit de Allerhande, er zat ook nog tijm in maar dat doe ik een volgende keer zeker niet)

4 opmerkingen:

Marijke zei

Wat onderneem je toch altijd veel met de kinderen zeg. Petje af hoor.

Karien zei

@Marijke, je ziet het veel te positief :-)
Ik betrek gewoon de kinderen bij mijn dagelijkse werk, zodat we drie dingen tegelijk kunnen doen: ten eerste wordt er gekookt, ten tweede doen we zo aan 'quality time', en ten derde voorkomen we zo dat er in de kamer ruzie komt terwijl ik alleen in de keuken bezig ben

Judith zei

mmmm lekker hoor en gezellig om samen te maken

The Dutchess zei

Heel leuk..ik maakte die ballen vroeger ook met de kids..met Pasen. Nu maken ze ze zelf ook weer..dat gaan die van jou ook vast doen. Blijft in de familie zo:)))
Gezellige post..
groet uit Apeldoorn!

T.D