woensdag 30 maart 2011

Niks is veilig voor een peuter

Ooit schreef ik een blogje over de oplossing voor de rommel in de kamer doordat van alle kinderen persoonlijke dingen rondslingerden: eigen vakken voor een aantal kinderen in de grote kast in de kamer.
Sinds kort heeft Frank ook een eigen vak, maar hij was laatst wel een beetje knorrig omdat iemand zijn spullen er steeds uit zou halen. Zelf ruimt hij natuurlijk alles altijd op in zijn vakje. Of ik. Bartje was het vast niet, want de kast is diep en de spullen liggen altijd helemaal achteraan.

Nu weten we beter. Op een gegeven moment zagen we twee voetjes uit de kast steken. En kwam Bart triomfantelijk tevoorschijn gekropen met een paar veroverde speelgoedjes van Frank.

En de kast kan niet op slot. Wat nu?

10 opmerkingen:

Nicole zei

Misschien iets er voor zetten? Hoewel deze peuter mij zo inventief lijkt, dat hij daar ook wel een oplossing voor bedenkt!

Karien zei

@Nicole, deze peuter is supersterk... Gewoon een beetje beter in de gaten houden lijkt me zeer op z'n plek

Let zei

Op een bepaalde leeftijd zijn het échte handenbinders hé, Karien!
Dan zou het makkelijk zijn als je óveral ogen had ;-)
Suc6 ermee...
Onze jongste 'handenbinder' gaat maandag naar de basisschool... zo heeft elke leeftijd zijn of haar charmes ☺

Groet, Let...

Ellen zei

Op zich vind ik het wel een grappig foto! Een oplossing weet ik idd ook niet zo direct.

Marijke zei

Wellicht die van Frank verplaatsen. Dan trekt Bart wellicht nog van een ander overhoop, maar die kan daar wellicht beter mee overweg dan Frank.
Misschien maar op zoek naar het beste idee voor schuifdeuren. :-)

Karien zei

@Marijke, daar had ik ook aan gedacht. Het leuke is dat Frank er eigenlijk best wel mee overweg kan. We weten in elk geval hoe het komt, en mettertijd zal dit probleem vanzelf verdwijnen, doordat Bart hopelijk zijn leventje betert...

Nathalie zei

Hihi.. donders zijn het.
Er zijn magneetslotjes te koop. Aan de binnenkant wordt een magneetje geplaatst en als het deurtje dicht is, kan je deze alleen openen met een bijpassend magneetje (klinkt ingewikkeld, maar is wel makkelijk).

By Ieke zei

Misschien is het juist voor Frank nu wel goed om te weten wie de 'dader' is... En het is juist voor hem ook een leermoment hoe hij hier mee om moet gaan...

Of je doet het deurtje een keertje dicht als Bart er in zit... Voor eens en altijd genezen ;)

tim en lucas zei

wij hebben overal haken slotjes en dingen op. zelfs op kasten met 2 deuren kun je prima een kinderslot plaatsen.( plakken)

Petra zei

haha die bart, wat een slimmerd!
Hier ook zo'n ondernemend mannetje die het allerliefst speelt met de spullen van de grote kinderen...
Zelfs in hun eigen slaapkamers zijn de spullen niet altijd veilig..