dinsdag 8 maart 2011

Thuiswerken

Frank zet zijn eerste voorzichtige stappen als thuiswerker.
De directe aanleiding is natuurlijk niet zo voorzichtig. Het hangt samen met een vernieuwde afspraak met school. De nieuwe afspraak houdt in dat Frank op school maximaal 20 minuten in een boze bui mag blijven hangen. Kan hij daarna niet normaal meedoen met de klas, dan gaat hij thuis zijn schoolwerk afmaken.
Niet iets om heel moeilijk over te doen hoor. Het is zelfs stiekem best gezellig om hem als bokkig jongetje van school te halen, zijn verhaal te laten doen, en hem daarna met zachte hand aan het werk te zetten. Omdat het in de huiskamer niet zo lukt vanwege de twee kleine dartel-broertjes, mag Frank in het kantoor zitten. Papa is vandaag ergens anders aan het werk en Frank heeft het rijk voor zich alleen.
Als het werk helemaal af is, mag hij aan de computer.

En zo kan het gebeuren dat Frank om twee uur aan de computer zit op een doordeweekse schooldag.

Ach ja, PDD-NOS heeft ook voordelen!

10 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Elk nadeel heeft z'n voordeel. Ik merk altijd dat ik er beter positief over zoiets kan denken dan negatief. Mijn positieve gevoel slaat dan over op de ander... en uiteindelijk wordt het doel bereikt!

En dat doel, daar gaan we toch voor!

Groetjes, Collie

Karien zei

Zo is het Collie! Frank was eerder vandaag verdrietig door zijn PDD-NOS, maar hij komt er nu achter dat het zeker ook voordelen heeft. Er is zelfs een Achterbergse broer een beetje jaloers...

Vitalitijd zei

Leuke blog heb je, echt fijn om te lezen!
Wij verwachten onze eerste spruit in juni, ik hou mijn hart al vast haha!
Elkaar volgen? Ik volg je! :)

Wiek zei

Wat goed dat je er zo'n positieve draai aan weet te geven, zodat Frank niet in zijn boze schoolbui blijft hangen en wellicht zelfs teleurgesteld wordt. Complimenten hoor!

Marielle zei

Bij Nathan zou dit echt niet werken, want voor hem zou dit echt belonen van het negatieve gedrag zijn en zou het dus steeds erger worden.
Nathan krijgt sinds 2 weken een sticker van de juf per dagdeel dat hij niet boos is geworden, bij 10 stickers mag hij na schooltijd bij de juf aan tafel met haar samen een kopje thee drinken met een koekje en met haar kletsen. En hij heeft nu 10 stickers verdient, maar 2 keer geen sticker gekregen omdat hij wel boos was. we proberen hem te leren naar de juf te stappen voor hij echt boos is.

Karien zei

@Marielle, zo'n systeem heeft Frank ook. Ze werken met een soort stoplichtsysteem: groen: alles gaat OK, oranje: nu moet je echt opletten, rood: nu ga je naar huis. Dit was de eerste keer dat hij naar huis ging. De allermeeste dagdelen krijgt Frank een 'kruisje' voor goed gedrag. Bij 10 kruisjes mag hij een kwartier computeren op school. Heeft altijd als een trein gewerkt.

By Ieke zei

Leuke foto hangt er achter Frank!

En wat fijn dat het werkt voor Frank! Hoop maar dat hij heel veel mag computeren op school ;)

Judith zei

ja fijn dat je lekker rustig blijft..en dat hij rustig op thuis an t werk kan. toch wel moeilijk voor hem hoor zekr als hij daardoor ook leuke dingen van school mist.dus hopelijk gebeurt het in de toekomst niet zo vaak.
oh leuk zeg die foto... nouja dat denk ik want ik zie hem natuurlijk niet echt goed!

Karien zei

Ja, die foto... die hebben we bij een heuse fotograaf laten maken voor de 50e verjaardag van André, en die hangt dus in zijn kantoor. Een kleinere versie in sepia hangt op onze slaapkamer. Vanwege mogelijk copyright heb ik hem vorig jaar niet geplaatst hier, maar zo mag het wel denk ik...

-::Maris::- zei

Dit systeem werkte totaal niet bij mijn zoon, toen hij er achterkwam (door ervaring) dat hin bij bepaald gedrag naar huis toe moest liet hij juist dit gedrag zien. Hij voelde zich zo onveilig op school (wat zich uitte in boze buien) dat hij liever helemaal door het lint ging als het al iets minder goed ging, want dan kon hij naar huis.

Toen school dat daarhad werden de regels weer veranderd, ik hoop voor Frank en jullie dat dit wel goed uitpakt!

Groetjes Maris