zaterdag 2 april 2011

Italiaanse week

In het kader van de internationale uitwisseling logeert deze week een Italiaanse bij de Achterbergen. Ze kwam niet alleen, ze had een hele serie cadeaus bij zich!

De Achterbergen hebben een drukke week voor de boeg: er moet worden gehaald en gebracht, en natuurlijk staat er van alles op het programma, zowel vanuit de school georganiseerd als met een aantal klasgenoten van Irene en hun Italiaanse gasten samen. En natuurlijk gaat het gewone gezinsleven ook nog door.

Voordat onze gast weer terug gaat volgende week vrijdag, hebben we nog even de tijd om wat leuke typisch Nederlandse dingetjes voor haar bij elkaar te zoeken. We hebben al: stroopwafels, boerderijdrop en hagelslag. Iemand nog suggesties?

Voor wie graag wil weten wat er in die mooie ovalen doos zit: een grote Italiaanse koek in de vorm van een kruis.

12 opmerkingen:

Spil van het gezin zei

Een Hollands kaasje misschien?
Groetjes Jolanda

Christina zei

Ligt eraan wat ze tillen kan. Amsterdamse/zilveruitjes van Kesbeke. Ontbijtkoek (of wat luxere koek) of oranjekoek kennen ze haast nergens. Bastogneoek. Kaas (afgezaagd, maar ja) Oliebollenmix (met instructies) En nou mogen anderen weer.

JenS zei

Bij de Action (zit die bij jou ergens???) heb je nu hele leuke en mooie houten klompen te koop die bedoeld zijn voor aan de muur met een bloemetje er in. Idee? Kan je ook wat snoep in stoppen.

Ciao!

loesje zei

Wilhelmina pepermunt? Tulpenbollen?

Anoniem zei

Wat leuk zo'n uitwisselingsproject. Voor jou intensief maar Irene zal deze tijd nooit meer vergeten. Veel plezier met elkaar.
Groetjes Ciska
ps suggesties genoeg zo te lezen. Ook bij de Xenos is veel te vinden in het Holland thema.

roos zei

Leuke keukenschort met bijpassende papieren servetten van blond, met Hollands decor.

Met Gr. En fijne zondag.
Roos.

jezebelle zei

hoi dames pindakaas roze koeken ....
jezebelle uit vlaanderen

Anoniem zei

speculaas, hagelslag,en bij blokker hebben ze veel hollandse souveniers.
typisch hollandse activiteit : sjoelbakken.
veel plezier!
anne

gerrie zei

Wij geven altijd een grote rode zakdoek. Licht in gewicht en typisch hollands.
Een gezellige week!
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Christien zei

Wat bijzonder joh een italiaanse gast!
Word dat vanuit school georganiseerd?
Heel veel succes!!!

Groetjes,
Christien

Karien zei

Allemaal bedankt voor de tips! Ik krijg gelijk inspiratie.
@Christien, inderdaad, de middelbare school heeft een uitwisselingsproject. We hebben al een Franse jongen in huis gehad, en Irene is ook al een week in Italië (bij ditzelfde meisje) geweest.

Judith zei

Bij t kruidvat hebben ze vaak ook van die Hlland cadeaus..Ik keek er vandaag nog naar bij ons. trommel met speculaasjes en ze hadden ook leuke trommel met stroopkoeken.vaak hebben ze ook van die blikjes met haagse hopjes die geef ik ook wel cadeau aan mijn "familie" in Duitsland. oh en wat dacht je van een kaasschaaf die hebben ze ook niet in ieder land...heb ik ook al eens cadeau gedaan.of een zakje tulpenbollen of bloembollen gemengd.en een fotolijstje met een foto of printje van jullie allen samen!(action)