maandag 11 april 2011

Quiet nights

Een Canadese soldaat zei tegen zijn dolverliefde Groningse vriendin: quiet night. Zegt ze terug: kwait ook nait.

Over die stille nachten kun je grapjes maken, maar als ze zo stil niet meer zijn omdat er een of meer kinderen steeds liggen te hoesten, is dat niet zo leuk meer. Voor die kleintjes valt het vaak nog wel mee, want die slapen wel weer verder. De moeder is dan vaak degene die steeds wakker wordt en het de volgende dag moet bezuren.

Vorige week kreeg ik een mailtje van een trouwe bloglezeres met daarin een tip, die ik wel eens eerder heb gehoord, maar het was nooit zo van toepassing. Deze keer kwam hij precies op het goede moment voorbij: als je last hebt van nachtelijke hoestbuien, masseer dan wat Vicks Vaporub onder de voetzolen in. Het werkt direct!

Vicks Vaporub hadden de Achterbergen niet in huis, wel Vicks Babybalsem, en Luuf balsem. En twee hoestende jongetjes: Bart en Chris. En een wakker liggende moeder.
Gelukkig bleek de tip als een trein te werken! En een tip die door de Achterbergen uitgeprobeerd is en die zo goed werkt, is het waard om een eigen plekje op het wereldwijde web te krijgen.

Bij dezen dus.

9 opmerkingen:

Marianne zei

Tjonge! Dus dat werkt? Moet ik onthouden dan! Maar dan ben ik wel meteen heel nieuwsgierig waarom dat werkt. Want die voetzolen die zijn wel erg ver van het probleemgebied verwijderd!

Karien zei

@Marianne, eerlijk gezegd weet ik niet meer of er iets over bijstond, maar ik kan me er toch wel iets bij voorstellen. Denk aan al die geneeswijzen die met de lichaamsmeridianen werken, de voetreflexzones etc. Ik heb er verder totaal geen verstand van en wil uiteraard geen onzin verkopen, maar ik ben toch ook niet te beroerd om iets uit te proberen, zeker niet als de benodigdheden al in huis zijn.

Collie-Collie zei

Die onthouden we!!

Groetjes, Collie

Ellen zei

Mijn mening:
Vicks ( of Luuf of zo) op je voeten maakt een warm lichaam. Het is ook zo, dat huismiddeltjes tegen koorts (azijnsokken bv) alleen helpen, als de voeten en handen warm zijn, veel mensen weten dat niet.
Met warme voeten slaap je sowieso al beter- en als je aan het hoesten bent geldt da nog meer dan normaal.

Mijn persoonlijke mening over voetreflexzones staat hier aardig goed beschreven:
http://www.rejoicenow.nl/page/voetreflexologie

mama Jesje zei

gek ja, onder je voeten! ik smeer luuf altijd op het borstje en dat helpt ook goed:)
maar die voeten zal ik ook eens onthouden;)

wilma zei

bedankt!!!!Er begint er net een te bassen,dus moet er even wat komen>Thanks a lot!
Wilma

Judith zei

hahah die ga ik een keer uitproberen bij manlief!heb ik wel een flinke pot nodig!

gerrie zei

Karien,
Af en toe ben je in onze mooie provincie.
Maar weet je zelf de vertaling van;
kwait ook nait???????
Ik weet het ook niet.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Karien zei

@Gerrie, het grapje hoorde ik van mijn moeder, die in Groningen is opgegroeid.