dinsdag 17 mei 2011

Brievenegel

Van Elwin kreeg ik op moederdag een egel. Zo'n egel had ik nog nooit gezien, dus wie weet jullie ook niet. En misschien ben je nog op zoek naar een leuk zelfgemaakt cadeautje? De egel is namelijk heel handig om brieven in te zetten of andere papieren.

Zo maak je de egel: kijk eens in de boekenkast naar een boekje dat je niet meer leest, en dat niemand anders wil lezen (anders halen ze de egel weer uit elkaar). Het moet wel ingebonden zijn anders raken de bladzijden los. De kaft moet van karton zijn omdat je het moet kunnen vouwen. Het egeltje dat ik heb gekregen, is gemaakt van een boekje met 157 bladzijden. Klinkt veel werk, maar het aantal bladzijden dat Elwin moest vouwen is natuurlijk de helft!
Van elke bladzijde wordt nu de bovenste hoek naar binnen gevouwen, daarna de hele bladzijde over de lengte dubbel, en daarna de onderste hoek ook naar binnen. Als iemand het zou willen nadoen en het niet snapt, laat maar weten dan maak ik nog wat meer foto's.
De kaft wordt ook gevouwen, en als afwerking kun je nog bruin papier tegen de onderkant van het egeltje lijmen. Ook komen er nog twee oogjes op, in een kleur naar keuze.

7 opmerkingen:

Spil van het gezin zei

Leuk, mijn zus had ook zo'n ding gevouwen.
Van een boekje uit de kringloop, misschien ook een idee als je je eigen boek er niet aan wilt opofferen.

Groetjes, Jolanda

Akelein zei

Hij is erg leuk, het egeltje! Hier staat ie ook beschreven: http://www.leukvoorkids.nl/pocketboek-egeltje

Marijke zei

Hebben ze bij ons pas in het verzorgingstehuis gemaakt. Erg leuk.

huis tjokvol zei

wat een geweldig leuk idee, die ga ik onthouden

Jantine zei

Wat een leuke egel!

JenS zei

Leuk! Nee, zo'n egel hebben we hier niet... hoewel de egels die we wel hadden afgelopen winter helaas allebei zijn doodgegaan. Maar ja, dat heb je met kneusjes uit de egelopvang, die komen niet altijd goed uit winterslaap of gaan er zelfs helemaal niet in!
Deze zal je geen last bezorgen, veel plezier ermee!

Judith zei

ja die is superleuk!