maandag 16 mei 2011

Jongetje met rode jas en rode broek

"Ding dong! Op de textielafdeling staat een jongetje met een rode jas en een rode broek en blond haar. Willen zijn ouders of verzorgers hem daar ophalen?"

Wie deze boodschap heeft gehoord, was vanmiddag ook bij IKEA. Net als ik. En Chris. Niet dat het de bedoeling was dat ik daarheen zou gaan, eigenlijk zouden we alleen maar Jan wegbrengen naar zijn eerste examen, fiets achterin zodat hij terug kon fietsen. Maar... ik had gelezen dat iemand een nieuwe bank van IKEA zo lekker vond zitten. En dat wilde ik ook wel graag uitproberen, want de Achterbergen hebben een bankstel dat zeer dringend aan vervanging toe is. Dus onderweg naar de school kwam er een ideetje opzetten. En dat ideetje staat nu in de woonkamer, helemaal in elkaar gezet en nog even veilig verstopt onder een plaid, want de nieuwe bank heeft een stoffen bekleding.

Chris had de hele route op de bovenverdieping van de winkel in zijn auto-karretje gereden, dus toen we beneden kwamen en ik bij de handdoeken stond te kijken, stapte hij uit om op zoek te gaan naar iets leuks. Ik liet hem gaan, want gelukkig loopt hij niet meer zo vaak weg. Maar ja, in zo'n groot warenhuis vind je je moeder natuurlijk niet zo gauw weer terug. En als je haar niet roept, weet ze ook niet waar je bent. Dan komt er zo'n aardige mevrouw met een geel poloshirt aan en die vraagt je hoe je heet en of je je moeder kwijt bent. En dan zeg je gewoon helemaal niks. Je vertrouwt erop dat het weer helemaal goed komt.
En dat was ook zo.

5 opmerkingen:

Trudy zei

Aggossie... wat een schattig jongetje stond daar op je te wachten... En heerlijk zeg, een nieuwe bank! Veel plezier ermee!!

huis tjokvol zei

leuk een nieuwe bank, en ja daar sta je dan als klein jochie, gelukkig hebben jullie elkaar weer gevonden

Mellody zei

:-) Je eigen roodkapje, maar dan leuker.
Ben benieuwd naar je bank!

Judith zei

leuk zeg! hebben ze meer van die rode exemplaren bij Ikea? Dan ga ik er meteen een kopen??? hij was wel prijzig zeker.Jij hebt zeker de liefste meegenomen?

mamaeer zei

Tja, wat is het vertrouwen groot ;-)

En een nieuwe bank, o zo spontaan! hihi