dinsdag 24 mei 2011

Tuinafval

De Achterbergen genieten van het leven. Zoveel zelfs, dat het tuinonderhoud er nog wel eens bij is ingeschoten. En dus zijn de coniferen ietsje te veel uitgegroeid.
Niet getreurd, zoveel tuinafval is juist handig. De vijver is nu een groot gat van 10 meter lang en (op twee plaatsen) 6 meter breed en anderhalve meter diep, en dat moet worden opgevuld. En om nu te voorkomen dat we eerst tig keer heen en weer moeten rijden naar de gemeentewerf met tuinafval, en daarna tig keer met kruiwagentjes met dure grond om de vijver op te vullen, gooien we hem gewoon vol met tuinafval. Gehakseld, dat wel, zodat er niet te veel lucht tussen zit.

De Achterbergen zijn er dus maar druk mee. Want van het een komt het ander. En er komt een hoop afval bij... de sering moest worden opgeofferd aan het voetbalveld, en twee flink uitgegroeide struiken staan in de weg voor het grotere terras dat we over hopelijk niet al te lange tijd ook hebben.

En dan ook maar gelijk de hoge laurierstruik-haag snoeien. Die is eigenlijk van de buren, maar de haag houdt zich helaas niet aan de erfgrens, en blijft er steeds maar overheen groeien.

Kortom, werk genoeg! Lekker buiten bezig, wat wil je nog meer?

6 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Wauw, die waren inderdaad flink uit de kluiten gegroeid zeg!

Je hebt binnenkort een geheel nieuwe tuin! Wel leuk hoor je tuin veranderen en naar je zin maken. Bij ons kan je niet zoveel met een tuin formaat postzegel en een grote schommel die nog láng niet weg mag van de kinderen, maar met potten kan ik ook sfeer veranderen/krijgen!

Veel plezier met tuinieren, het weer is er super voor.

Groetjes, Collie

huis tjokvol zei

super zeg, wat heb je straks een grote tuin, veel plezier met tuinieren

@Let zei

Euhm, dat noemen ze : het nuttige met het aangename verenigen :-) toch??
Dus Karien, een heerlijk excuus om er lekker van te genieten...

Groet, @Let...

Judith zei

o he wat een klus! fijn weer een stukje verder met de tuin

astridreinders zei

Dit herinner ik me van twee jaar geleden toen wij onze tuin aanpakten en de vijver dumpten. De kinderen hebben nog nooit zo'n leuke zomervakantie gehad denk ik! Meehelpen, allerlei verhalen verzinnen in die halfvolle vijver(halfvol met tuinafval, puin, aarde etc)kliederen met water en zand op grote schaal...Feest! Nu is het hard werken maar het wordt vast een heerlijke tuin!

Wiek zei

Is dat Frank die daar zo bovenop die coniferen geklommen is...? Wat een hoogte! Dat zou ik ook wel willen