donderdag 2 juni 2011

Feestelijke dag

De meeste mensen zouden er niets feestelijks aan vinden, de  h e l e  dag hard werken in de tuin, maar bij de Achterbergen is dat toch echt heel feestelijk! Vooral als ook de Achterbergen van wie je weet dat ze veel liever iets anders zouden doen (computer!), solidair, samen met de anderen, hun handen uit de mouwen steken. Er was dan ook voor iedereen wat te doen, behalve voor Bart, maar dat is gezien zijn leeftijd wel te begrijpen. Hij zat gezellig in de aanhanger van de tractor naar zijn grote broers te kijken, die de grootste lol hadden terwijl ze samen het grootste stuk van het tuinpad aan het slopen waren. Totdat ik aankwam met de camera - Bart was inmiddels uit zijn aanhanger geklommen en de jongens deden ineens alsof ze aan het nietsnutten waren...

Aan het eind van de dag was er een boel werk verzet: bijna het hele pad eruit (het wordt anders gelegd vanwege het aan te leggen 'voetbalveld', een flink aantal struiken en heggetjes eruit en door de hakselaar (de vijver begint al ondiep te worden), elektriciteitskabels zijn losgegraven omdat de lampen ook verplaatst moeten worden, etc. etc. etc.

Na zo'n dag heb ik altijd zo'n feestelijk gevoel, dat ik iets heel bijzonders met het avondeten wil doen. Vandaag deden we wel iets super heel erg bijzonders: we zijn met z'n allen naar een wokrestaurant geweest! Heel gezellig, en heel lekker, en heel veel eten. En wat ben ik trots op mijn welopgevoede Achterbergjes! Van tevoren hadden we even de goede manieren doorgenomen met Frank, Elwin en Danny, de meest boevige exemplaren: niet rennen, niet schreeuwen, netjes eten, niet voordringen en ik hoefde geen van die dingen voor te zeggen, die wisten ze helemaal uit zichzelf te verzinnen (en dat betekent dus niet dat ze het ontzettend vaak hebben moeten aanhoren). Dus hadden we gelukkig alleen nog maar Chris en Bart om extra in de gaten te houden...

Chris vindt zo'n restaurant als rechtgeaarde driejarige ontdekkingsreiziger een reuze spannende omgeving. Je mag er zomaar met een grote knijper allemaal eten op je bord scheppen. Dat je dan ook een bordje in de buurt moet hebben, en het liefst ook nog een van je ouders, was hem even ontgaan. Ik vond hem dan ook twee keer met een knijper vol wok-eten, waarvan de tweede keer alles op de grond viel... En wat een mooie spullen staan er in dat restaurant! Chinese theepotten, mag je daar zomaar mee spelen? Oei, Chris, geef gauw hier, dat mag helemaal niet!

Bart vond het eten maar niks. Drinken daarentegen wel. Laat hij nou net geen eigen glas gekregen hebben... Maar Bart wist er wel wat op. Als een despoot stond hij rechtop in zijn kinderstoel, gebiedend te wijzen naar de glazen van de Achterbergen. Waar hij dan iets uit mocht drinken. Of niet natuurlijk. Dit alles afgewisseld door spontane uitstapjes naast de kinderstoel, op mijn schoot. Waar hij best iets van mijn bord wilde proberen.

Doe mij nog maar zo'n dag! Zouden de Achterbergen daarvoor te porren zijn?

8 opmerkingen:

Trudy zei

Gezellig hoor! En fijn dat ze het wel snápten hoe je je gedraagt in een restaurant!

Marianne zei

Wat gezellig na z'n dag een leuke afsluiting.
Maar dan zit je al moeder nog alles in de gaten te houden.
Groetjes Marianne

Spil van het gezin zei

Oh, wat heerlijk ja, zo met z'n allen in de tuin!
Vind ik ook altijd zo fijn, voel me dan zo rijk...
En dan nog uit eten (iets wat wij bijna nooit doen trouwens), een dag met een gouden rand.

Groetjes, Jolanda

Christien zei

Oh, wat heerlijk! En ook een hoop werk gedaan he?!
En dan dat eten erna! Echt verdiend toch?
En nu nagenieten!!!

Groetjes van Christien

huis tjokvol zei

gezellig zo,n restaurant.
en fijn dat ze zich zo goed hebben gedragen

Judith zei

wow gezellig hoor zo met z'n allen!

@Let zei

Zo da's een T O P uitstapje zeg ;-)
Maar wel iets wat ze écht verdiend hebben na een dag ploegen!
Heerlijk om op terug te kijken hé, Karien!

Fijn weekend verder,
@Let...

Petra zei

Wat een lekker positief logje!
Klinkt als een heerlijke dag.
Gezellig met z'n allen naar zo'n restaurant,
kan een hele uitdaging zijn ;-)
Fijn dat het zo goed ging, dan kan je zelf ook rustig genieten.