dinsdag 28 juni 2011

Help, wanneer moet ik nou bloggen?

Bij de Achterbergen kun je goed merken dat de vakantieperiode aanbreekt. Zo langzaamaan ja, want de lagere schooljongens hebben nog geen vrij. Irene daarentegen wel, en dit jaar hebben we iets leuks bedacht. Zij wil graag in de vakantie wat verdienen, en ze dacht erover om verderop in een boomgaard te gaan werken. Tegen minimumloon, maar als je de hele vakantie stug doorwerkt, heb je toch een mooi bedrag.
Voor mij is vakantie meestal hard werken. Alle jongens over de vloer, wanneer moet je dan stofzuigen en dweilen? En de was en de strijk doen? Enzovoort, etcetera. We hebben Irene daarom aangeboden om vijf uur per dag in onze eigen huishouding te helpen. Tegen betaling. Net zoveel dagen als ze wil. En ze wil wel!

Heerlijk, zo'n extra paar handen. Dat zou bijna altijd wel mogen... Zo hoefde ik een aantal dagen niet te koken. Of te strijken. Of de was op te vouwen. En alle losse knopen zitten ook weer aan de Achterbergse broeken. De puzzels zitten weer netjes geordend in de kast, en zo gaat het maar door.

Je zou denken dat ik nu wel lekker de tijd heb om een blogje te schrijven, maar dat valt toch tegen. Ik doe natuurlijk zelf ook lekker mee met Irene, al doe ik dan meestal iets anders. En ik ben bezig om klusjes voor haar voor te bereiden, of op te zoeken. We moeten dus maar zien hoe dat de komende tijd zal gaan.
Het bevalt me trouwens heel goed om te bloggen op schooldagen. Niet in de weekenden, en ook niet in de vakanties. Maar je weet het nooit, wie weet gaat het de komende vakantie wel heel anders. Gewoon ontspannen mee omgaan toch?

7 opmerkingen:

Trudy zei

Ja, ik denk dat dat de beste manier is.... En wie weet, komt er dan toch maar zo een gaatje om ons weer eens op de hoogte te houden en lekker te bezoeken, wie weet!

Collie-Collie zei

Wat heerlijk dat je dochter je wil helpen in de vakantie. Het scheelt sowieso al dat je het daan met z'n tweetjes doet. Vind ik tenminste. Op een of andere manier is het dan veel leuker om te doen. Tussendoor wat drinken en hup weer verder. Zit je elkaars werk te bewonderen... ja samen doen is veel leuker!

Groetjes, Collie

Mengelmoes zei

Onze oudste is iets jonger. Veertien jaar, maar sinds onze hulp niet meer komt moet ik dus van 6 tot 10 uur extra werken eigenlijk want al het werk dat de hulp deed moet ik nu weer zelf doen en als ik veel afspraken heb (zoals deze week veel tandartsenbezoeken,oudercontacten enzo)valt dat dus niet mee.
Dus heb ik ook de oudste een voorstel gedaan. Wat ik de hulp normaal betaalde kan zij krijgen als zij wat extra doet. Niet dweilen enzo, maar het aanrecht opkuisen of het fornuis schoon maken of de frigo eens uitkuisen of gewoon eens de bedden verschonen. Ook niet tijdens de examens, maar nu dus. Nu ze toch vrij heeft en ze doet het met heel veel plezier eigenlijk en héél goed en iedereen is zo blij natuurlijk. Het blijft proper en oudste verdiend er iets extra's mee.

@Let zei

Zo snijd het mes van 2 kanten, toch?
Heerlijk hoor als Irene een paar goeie handen heeft, komt altijd weer van pas wellicht later...
Lees de blog van Teunie maar eens, (dat doe je ook, toch) daar 'moeten' de kids ook elke dag wat doen, echt niet gek!
Voor Irene is het erg leuk dat ze een leuke zakcent verdiend :-)

Succes Karien én Irene!

Fijne dag, 't is iets afgekoeld... lekker weer om in huis aan de slag te gaan :-))

Groeten, @Let...

huis tjokvol zei

goed opgelost toch,
een hele fijne vakantie

gr yvonne

Jolanda zei

Vooral ontspannen, vind ik ook. Ik wil wel blijven bloggen in de vakantie, maar net hoe het uitkomt.
En verder ben ik gezegend met 3 dochters, als we met z'n allen even een uurtje werken, is er ook weer veel gewonnen. Dan hebben we de moestuin natuurlijk nog.
Ontspannen probeer ik zo tussendoor, in een uitgebreid koffie-uurtje ofzo...
Fijne vakantie, Karien!

gerrie zei

Mijn man komt ook uit een groot gezin. Tussen de oudste en de jongste zit een generatie. Toen de oudste dochter oud genoeg was bleef ze thuis om moeder te helpen en zo ging dat van dochter naar dochter. Daar is niets is mee toch?
Veel plezier in de vakantie en ik hoop dat je tijd vind om ons van "de Achterbergen" op de hoogte te houden.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie