maandag 20 juni 2011

Leuk spelletje

Gisteravond waren de Achterbergen ineens heel erg speels. Minstens vier spelletjes heb ik voorbij zien komen, waarvan dit raadspelletje de moeite waard is om door te geven.

Het is een van die spelletjes waarbij twee personen samen een afspraak hebben, en de rest moet proberen om erachter te komen welke afspraak. Er staan vier stoelen op een rij. Maakt niet uit of ze hetzelfde zijn of verschillend, als het maar vier zitplaatsen naast elkaar zijn. Een persoon gaat de gang op, de ander gaat op een van de stoeltjes zitten (die mag worden aangewezen door een van de anderen), roept degene die op de gang stond, en die persoon weet op miraculeuze wijze welke stoel het was.

Wat zit er nou achter? Heel simpel, het aantal woorden waarmee de persoon van de gang geroepen wordt, geeft aan om welke stoel het gaat: 'kom!', 'kom maar', 'je mag komen', 'Gido, je mag komen', of een van de honderdduizend varianten daarop. Uiteraard kun je het aantal stoelen en woorden ook nog uitbreiden met enige creativiteit.

Hetgeen bij de Achterbergen dan ook gebeurde.

7 opmerkingen:

@Let zei

Zondagavond - spelletjesavond...
Hoe zoet kunnen ze zijn met zo iets heerlijk eenvoudigs!
Had er nog nooit van gehoord, onthouden dus :-)

Groet, @Let...♥

Anoniem zei

Ik vind dat altijd zo genieten, als ze met z'n allen zo bezig kunnen zijn. Echt in gezinsverband! Weet ook nog van mezelf hoe wij dat vroeger deden... sommige dingen vergeet je nooit, ook niet de positieve gevoelens die je dan ervaarde.

Anoniem zei

Sorry, dat was ik, Jolanda (spilvhgezin)

Vlijtig Liesje zei

Ik ben altijd erg voor zulke spelletjes. Veel beter dan spelletjes achter een scherm!

Trudy zei

Leuk spelletje! Vooral door het geheimpje van de 2....

Christien zei

Heel erg leuk!!! Deden we vroeger al he?!
Groetjes,

lisa zei

wij speelden vroeger een spel dat heette 'black magic'' het zelfde principe; iemand op de gang, en iemand in de kamer die een voorwerp in gedachte neemt, dat wordt verteld aan de overige mensen in de kamer. dan vraagt de de gene die samenwerkt met de persoon van de gang, is het dit , is het dat lalala en het voorwerp dat genoemd word na het zwarte voorwerp, black magic dus...........
we hebben hier vroeger heel wat mensen mee te pakken gehad!