dinsdag 5 juli 2011

Nog meer werkvakantie?

Inderdaad, twee Achterbergen hebben werk te doen deze vakantie: Elwin en Danny. Ze doen een cursus Engels voor kinderen en daar zijn ze best enthousiast over. Elke les bevat een stuk of vijf nieuwe woordjes, die uitentreure herhaald worden op alle mogelijke verschillende manieren. Met een DVD, waarop korte filmpjes en plaatjes staan, en spelletjes waarbij je het goede plaatje moet aanwijzen, en met een werkboek met oefeningen.

Aan het eind van elke les mogen ze een sticker plakken. Tja, nu vinden ze leren nog leuk...

8 opmerkingen:

Trudy zei

Goed plan, ze kunnen er niet vroeg genoeg mee beginnen! Er komen al steeds meer tweetalige middelbare opleidingen, en dan is het heel prettig als ze makkelijk mee komen!

Collie-Collie zei

Ooo, maar het is zó heerlijk als ze al wat gewend raken aan de taal. Ramon heeft daar nog steeds profijt van en loopt slaapwandelend door de Engelse stof op school!

Groetjes, Collie

Familie Bos zei

Is dat de cursus van de Action? Zo ja, is hij wel leuk voor deze leeftijd? En heb je de kleuterversie of die van 7-10?

Aritha zei

Leuk joh! Goed idee.

Karien zei

@Familie Bos, de cursus heet "hooked on English" en is voor kinderen vanaf 4 jaar bedoeld. Ik heb hem niet gekocht maar van iemand anders overgenomen dus ik weet niet waar hij vandaan komt. Was geloof ik wel een dure... Misschien heeft de bibliotheek ook wel iets? Er zijn ook altijd wel leuke websites waar je wat mee kunt, maar ja, als er zoiets langskomt, dan zeg je natuurlijk geen nee...!

@Let zei

Leuk!

Op: www.noknokleermiddelen.nl kun je een Engelse leerkalender bestellen, is dat nog leuk voor je jongens?
NOKNOK was vorig jaar een mini onderneming van onze oudste zoon op het Hoornbeeck college, de jongens hebben de Engelse kalender zelf ontworpen...
Als je interesse hebt, zeg het gerust!

Groet, @Let...

Karien zei

Leuke kalender, @Let! Maar ik denk dat de Achterbergen voorlopig voldoende leerstof hebben. Leuk dat zo'n project is uitgegroeid!

@Let zei

Prima hoor, Karien!
Succes met je leergierige jongens :-)

Onze zoon heeft met 2 jongens een doorstart gemaakt met de onderneming toen het schooljaar afgelopen was...
Veel van geleerd!

Groeten, @Let...