donderdag 25 augustus 2011

Busje komt zo!

Volgens Google is dat de naam van een hit. Bij de Achterbergen dreigt het ook een hit te worden: busje komt zo!
Lieve mensen, wat een toestanden 's morgens vroeg. In alle vroegte gaat Franks wekker. Gelukkig is hij een ochtend-Achterberg, dus hij heeft er geen moeite mee om uit bed te komen. Vrolijk kleedt hij zich aan, tot zover gaat alles prima. Maar dan. Vaak verdwijnt hij zo'n 10 minuten (of langer!) in de wc, terwijl ik zijn brood smeer en zijn ontbijt voor hem klaarmaak. Met een schuin oog op de klok, omdat het busje zo komt. Als hij eindelijk weer tevoorschijn komt, hebben we volgens de klok nog wel een minuut of tien, lang genoeg om zijn ontbijt naar binnen te werken en zijn sokken en schoenen aan te trekken. Maar ja, ochtend-Achterbergen zijn ook op dit vroege tijdstip al zeer welbespraakt, en kunnen niet praten en eten tegelijk. Hoezeer er ook gemaand wordt op te schieten, het lange verhaal moet toch eerst af - en het busje komt zo! Dan maar eerst de sokken en schoenen aan. Een heel karwei, want de sokken moeten precíes goed en lekker zitten, en dat duurt wel even. Gelukkig hebben we nog tijd.

Als Frank de eerste rijstewafel half naar binnen heeft, gaat de bel - het busje is er al! Wel vijf minuten te vroeg... Frank grist zijn spullen bij elkaar, en rent naar buiten (gelukkig, hij heeft er zin in!). Terug in de keuken zie ik het grootste deel van zijn ontbijt staan...

Later hoor ik van Frank dat de chauffeur gezegd had dat hij eerder zou komen.

OK, de wekker wordt eerder gezet (6:40, vroeg hè), en misschien kunnen we proberen om Franks darmritme te beïnvloeden, zodat hij alle tijd kan nemen als hij niet weg hoeft - 's avonds bijvoorbeeld?

9 opmerkingen:

Marijke zei

Ook hier een vroege taxi voor ons autistje. Zo rond 7.20 kan hij al komen. Gelukkig gaat het bijna altijd goed. Hopelijk komt bij jullie het ritme ook snel.

Collie-Collie zei

Ja, dat is wel even wennen. Het busje kan niet even wachten.... hopelijk went het snel, inclusief zijn darmstelsel...

Groetjes, Collie

Jantine zei

Onze wekker gaat om 6.30 terwijl de taxi pas om 7.45 komt. Het betreffende kind is geen ochtendmens, heeft veel tijd nodig om wakker te worden, te eten, rustig aan te kleren en nu ook nog zelf je brood smeren, je beker vullen en je tas inpakken. Deze moeder vindt het ook nog steeds moeilijk, half 7 de wekker, maar het is niet anders. Mijn doel voor dit jaar? Eerder naar bed gaan ;-).

Trudy zei

Volgende week begint Jan´s school weer. Dat betekent voor mij om 6.15 uit bed en hopen dat z´n muts een beetje goed staat.... om 7.20 rijdt de bus voor.... Allemaal best herkenbaar, jouw verhaal.... vooral dat achteraf inlichten, en dan is Jan 15......

Ellen zei

:) jullie blij dat je niet in Zwitserland woont. Hier begint Svenja`s school gewoon iedere ochtend om 7.30 hoor. En voor Zwitserse scholen betekent dat: Om 7.20 uur zit de hele meute klaar voor de start op de stoelen:))

Corrie zei

Vertel mij wat.
Weet er alles van ;o).
Ook van die sokken en schoenen.
Hier komt om 7.15 uur de bus.
Dus 6.15 uit de veren.

Jedidja zei

O, dat is wennen zeg! Maar nu lekker weekend! geniet ervan met z'n allen.

Christien zei

Prachtig geschreven!!!
En wat een gesjees tegen die klok in he?!
Werkten ze maar goed mee, dat zou enorm helpen!
Succes!!!

Nathalie zei

Toen de gemeente dreigde om op het leerlingenvervoer te bezuinigen(heel veel jaren terug) en dat leerlingen van het speciaal onderwijs maar op een opstappunt moest opstappen stond ik op punt een bushalte bij mij voor de deur te zetten. Gelukkig is het niet nodig geweest. Het is misschien opschieten 's ochtends, maar ik ben blij dat er taxibusjes rijden... anders was het niet alleen sjesen, maar ook racen.