maandag 8 augustus 2011

Eerste Hulp bij Natte DS

Een computerspelletje in een emmer modderwater gooien is niet zo'n goed idee. Ach, Bart wist niet beter, en de Achterbergen misten het spel niet. Puur toevallig ging Elwin de volgende dag in het modderwater roeren, en tot zijn grote verbazing zag hij daar de DS liggen. Helemaal zwaar van het water... Exit DS?

Helemaal niet hoor! Hier volgt de Achterbergse methode om de DS weer helemaal speelbaar te krijgen: omdat vocht en elektriciteit niet zo'n goede combinatie vormen, haal je er zo snel mogelijk de batterij uit. (Dat zo snel mogelijk kun je ook wel vergeten, onze DS heeft tenslotte een hele nacht in het water gelegen - in elk geval NIET aanzetten om te kijken of hij het nog doet!!). Daarna zo veel mogelijk los te halen onderdelen eruit halen: het spelletjesschijfje, het pennetje etcetera. Klap de DS open en houd hem in een stand waarop er water uitkomt. Bij ons was dat heel wat. En laat hem open staan, een heleboel dagen (wij hadden wel tien dagen nodig), totdat je denkt dat hij weer helemaal opgedroogd is.

En dan - het beslissende ogenblik! Doe de batterij er weer in en kijk wat hij doet! Bij ons deden een paar knopjes het eerst nog niet, MAAR sinds vandaag is hij toch weer helemaal goed. Alle lof voor de fabriek van Nintendo, die heeft het beter gedaan dan de fabriek van de afstandsbediening van onze satellietontvanger... want die was dus niet meer te repareren na een vergelijkbaar incident.

En Bart zal het een en ander moeten leren!

8 opmerkingen:

Lies86 zei

In een bak met rijst zetten wil ook nog wel eens helpen!!
Rijst trekt vocht aan.
Fijn dat hij het weer doet!

Trudy zei

Gelukkig maar dat ie het nog deed!!

Ellen zei

Hier ook eerste hulp: Batterijen eruit, alle mogelijke onderdelen uit elkaar schroeven en dan alles ...... bij 50°C 2-3 uur in de oven! Gewoon alle onderdelen op een bakpapiertje en hupsakee! Min mobieltje en ook de afstandsbediening van de tv hebben we zo gereanimeerd. Maar Marco doet het op de zaak ook met koffie-toetsenborden!

vlijtig Liesje zei

Wat fijn dat hij het weer doet zeg! Het is best een duur ding om te vervangen. Ik heb ooit mijn ipod per ongeluk mee gewassen, en die moest ik toen in de rijst leggen. Helaas kwam echter alle hulp te laat.

Judith zei

werkte dat bij mijn mobieltjes ook maar die drie keer dat ik er een in de wasmachine gooide. ja ikke niet eens mijn zoon

Karien zei

@Judith, wij hebben toch een paar keer een mobieltje weer aan de praat gehad na een wasmachine- en drogerbeurt! Maar een ipod kan inderdaad niet tegen vocht...

Jantine zei

Zo'n duur apparaat in het water. Wat heerlijk dat hij het weer doet!

tim en lucas zei

faunen doed ook wonderen.

hier een keer met de kano om geslapen en toen was ik en mijn mobiel nat.
Inderdaad uit elkaar halen en toen met een faun er op en lang laten drogen.
Het scherm was niet helemaal goed meer en ik moest er een antene aan maken maar hij deed het maar mooi wel weer.