woensdag 17 augustus 2011

Kledingkeuze

Nu de Achterbergen weer naar school gaan, is het niet meer geoorloofd om zomaar zelf iets uit de kast te trekken. In de vakantie zag je de vreemdste combinaties langslopen, maar als je ze de maatschappij instuurt, moeten ze er toch een beetje normaal bijlopen.
Toch wordt eigen inbreng nog steeds op prijs gesteld. Ik heb veel liever dat ze zich fijn voelen in hun eigen keuze, dan opgezadeld zitten met iets dat hun moeder wel, maar zij zelf niet leuk vinden.

Gisteravond had ik met Danny alvast zijn kleren voor vandaag uitgezocht. De lichtblauwe korte broek had hij nog niet zo vaak aangehad, dus dat leek ons wel leuk. Daarbij wilde hij heel graag een lichtblauw T-shirt. Helaas heeft Danny geen effen lichtblauwe T-shirts. Wel eentje met auto's erop: afgekeurd. Of eentje met strepen: ook afgekeurd. En eentje met een grote opdruk aan de voorkant. Na enig wikken en wegen koos Danny dat T-shirt uit.

En kwam daarmee vanochtend beneden. Met de grote opdruk op zijn rug.

En zo ging hij ook naar school.

9 opmerkingen:

By Ieke zei

Wat heerlijk dat het bij jullie nog korte broeken weer is!

Dan maakt het toch geen bal uit dat je misschien je shirtje verkeerd om aan doet?

Collie-Collie zei

O, gewèldig... hahahaha. Dat is nog eens eigen inbreng!!

Groetjes, Collie

Trudy zei

Kijk, best slim toch ;))

Jantine zei

Zou dat lekker hebben gezeten? Daar bij zijn hals ;-)...

Jolanda zei

Ach ja. Wat kan het hem schelen...

Gevoel&Gedachten zei

Haha, moet wel even lachen.
Inbreng kan je op allerlei manieren afdwingen :-)

gerrie zei

Toen onze kinderen klein waren lag de kleding klaar. Eén keer protest was genoeg. Die kleding niet aan, jammer dan. Naar de kast om de "zondagse" kleding te pakken. Een verbod van mam. Maar wat moet ik dan aan? Dat ligt daar, of in je ondergoed naar school. Blijkbaar was/ben ik niet gemakkelijk. Maar de kleding was wel zorgvuldig op kleur bij elkaar gezocht. Bv. een rode trui dan ook rode sokken. En inbreng mocht, maar niet je nieuwste kleding.
Ach, zou het andere tijden zijn...............?
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

baasbraal zei

Geweldig! Bij mij op de Mytylschool zat ee meisje dat steeds haar prachtige zuidamerkaanse dansjurk aanwilde met ruches en roesjes. Har moeder liet haar maar op een gegeven moment.......

NatuurlijkZuinig zei

Ken het. Bij ons willen ze bijvoorbeeld nooit iets met een kraag. Terwijl ik zo van polo's en zo houd!
Maar je hebt inderdaad gelijk: ze kunnen zich beter prettig voelen!
Gr,
Julia