woensdag 31 augustus 2011

Wat een verschil

Twee Achterbergen. Ze gaan naar dezelfde middelbare school. De een begint vroeg en eindigt laat, de ander begint laat en eindigt vroeger. De een zit tot laat in de avond te blokken, de ander lijkt  nooit huiswerk te hebben ('dat heb ik al gedaan'). Hoe bestaat het, wat een verschil!

De een zit in 5 vwo, de ander doet vmbo 4. En had vandaag niet eens school! Het ene uur waarvoor hij naar school was gefietst, bleek toch niet door te gaan. Dus kwam hij de 15 km weer terugfietsen. En had uitgebreid de tijd om te luieren. En te wii-en.

Ach ja, verschil moet er wezen!

4 opmerkingen:

Trudy zei

Hoe eerlijk is dat verdeelt.... Maar ja, zo werkt het nu eenmaal, als ze er zelf maar geen last van hebben. Hier wordt door de meisjes ook heel hard geblokt, Jan is vaak klaar in een half uur en vindt dat al heel wat!

Collie-Collie zei

Bij ons is het ook een beetje oneerlijk verdeeld, maar het gekke is... de een is niet jaloers op de ander of zo... Ieder heeft z'n ding, toch?

De een moet hard leren en veel meer uurtjes draaien door haar dyslexie en toch doet ze Atheneum met mooie cijfers.

De ander heeft een hoog iQ, hoeft haast niet te leren, doet HAVO ook met mooie cijfers, maar heeft veel werk aan z'n Syndroom van Asperger... Hij is nu goed in balans... en heeft vandaag zelfs z'n eerste twee uurtjes gewerkt als vakkenvuller bij de Hoogvliet.

Dat wilde hij graag... centjes sparen voor iets moois... Hij vond het doodeng, wilde afgelopen weekend zelfs niet meer, is vandaag toch gegaan... en liep over van de verhalen toen hij thuis kwam... ik ben trots!

Groetjes, Collie

Christien zei

Nou, idd. wat een verschil!!!
Niet altijd handig in een gezin of wel?
Groetjes,

@Let zei

Ja joh, met die grote maak je wat mee op het VO...
Je snapt soms gewoon niet dat ze geen huiswerk hebben?
Maham, dat héb ik al gedaan... is hier ook een veel voorkomend excuus...
En dan zwijg je maar weer :)

Fijne dag, (hier schijnt de zon lekker, nog even van genieten dus...)
@Let...♥