donderdag 15 september 2011

Carrière achtste Achterbergje gestart

Eindelijk is het zover. Het achtste Achterbergje mag wennen op school. Er is lang naar uitgekeken (door hemzelf dan), en nu is het echt zo ver. Van diep in slaap schiet hij naar uiterst wakker als ik zachtjes vertel dat hij nu naar school mag. Vol van voorpret zoekt hij iets te eten en te drinken uit voor in zijn leenschooltas (tja, hij is nog niet jarig, en met zoveel personen moet je ook wel iets te geven hebben allemaal!), waarop zijn naam al prijkt naast die van twee oudere broers. 
In de klas wordt hij ineens verlegen. Gelukkig mag hij naast Danny zitten. Die zijn taak heel serieus opvat. (Chris, je moet wel recht op je stoel zitten, met je rug tegen de rugleuning. Chris, je móet een werkje doen, ook als je het niet wilt). En Chris zwaait me dapper uit, zonder één traan te laten.

Aan het eind van de ochtend halen André en ik hem samen op. Ik praat nog even met de juf, die me vertelt dat Chris het niet zo makkelijk vond op school. Hij wilde niet op zijn stoeltje zitten, maar liever op de grond onder de tafel liggen. En een werkje maken - daar had hij niet zo'n zin in. Hoe vaak heb ik ze ook al geprobeerd op deze spring-in't-veld voor te bereiden? Ze wist niet of hij volgende week dinsdag wel weer zoveel zin zou hebben om naar school te gaan.

Chris weet het ook nog niet.

Gelukkig hebben de Achterbergen al wat ervaring - het zal best goed komen met je carrière, Chris!

7 opmerkingen:

Wiek zei

Spannende tijden voor Chris, ouders én juf ;-)
Je zult het al wel meer meegemaakt hebben dat twee kinderen beide in groep 1/2 terecht kwamen. Hoe is die ervaring? Lukt het de grote broer/zus om de volgende voldoende ruimte te geven?

Succes voor Chris in ieder geval en geniet van Bart die nog lekker thuis mag zijn.

Janneke zei

wat gaat het snel die eerste vier jaar hé weet nog dat ik hier terecht kwam toen Chris net anderhalf was

Anna Marie zei

Spannend! Gaat helemaal goed komen inderdaad. Maar soms hebben ze gewoon een iets langere aanloop nodig. Groeten Anna Marie.

Jedidja zei

Succes ermee! ( en wat een leuke foto )

Trudy zei

Succes hoor! Schattige foto trouwens!!

baasbraal zei

Ach, hij wil een beetje uitproberen of het wel waar is wat zijn grote broer zegt..... Mijn dochter was al tien toen ze ging rekenen onder de tafel. Toen de leerkracht er wat van zei, zei ze: "Dat MOET van mijn moeder!" Leg dat maar eens uit op de ouderavond. Nou met haar en haar carrière is het helemaal goed gekomen. Ze is psycholoog en heeft net haar derde kind gekregen.....
En die foto is inderdaad prachtig zeg. Die bekkies van die twee, kostelijk!

Vlijtig Liesje zei

Fijn dat je dan uit ervaring al weet dat het wel goed gaat komen!
Gefeliciteerd met deze mijlpaal trouwens.