donderdag 29 september 2011

Ik wist het wel!

Geen van de Achterbergen heeft ooit een peuterspeelzaal bezocht. Teveel gedoe, in zo'n klein dorp. Het 'nadeel' ervan was wel, dat ze altijd heel erg moesten wennen als ze eindelijk 4 waren en naar school mochten. Langzaamaan, eerst de ochtenden, en als ze er zelf om vroegen, mochten ze ook 's middags naar school.

Met Chris wist ik het nog zo net niet. Al vanaf dat hij zich kan voortbewegen, heeft hij een onuitputtelijke voorraad energie lijkt het wel. En omdat hij gisteren zo vrolijk zijn halve schooldag had gevierd, plus de hele middag geen tekenen van oververmoeidheid vertoonde, besloten we, met toestemming van zijn juf, dat hij vandaag dan maar gelijk de hele dag naar school mocht. Inclusief overblijven.

Ik wist niet wat me overkwam! Een hele (school)dag rust in huis, met Bart om het niet saai te maken. Vol overgave stortten wij ons op het opruimen (zeg maar gerust uitmesten) van de kasteelslaapkamer, wat heerlijk dat dit zomaar weer kan!

En Chris? Alles was prima gegaan (zei de juf). Thuis ook. Zelfs na het avondeten gaf hij nog blijk van een teveel aan energie - een feest om hem bezig te zien. Je zou echt niet zeggen dat hij nou net z'n eerste, hele, schooldag achter de rug heeft.

Je zou je bijna af gaan vragen wat ze de hele dag doen op die school...!

7 opmerkingen:

Sandra zei

Hihi.Mijn vierjarige is ook zo'n bron van energie.

baasbraal zei

Heerlijk zo'n mannetje. Zo geniet je twee keer van hem: als hij er wèl is en als hij er niet is......

Trudy zei

Heerlijk, een kind met zoveel energie! Echt genieten!!

Christien zei

Heerlijk, zo'n dapper, stoer jong!!!
Geniet er maar van, hij kan het aan!!!

Groetjes,

Jolanda zei

Ah, zulke hebben wij ook gehad!
Kan geen kwaad hoor, beetje pit erin... alleen voor ouders weleens vermoeiend en later (15,16 jaar) ook weleens moeilijk, ja... om eerlijk te zijn.
Maar toch lekker om eens uit te mesten, Karien!
En geniet nog maar van jouw Bartje, voor je het weet is die ook naar school.

Vlijtig Liesje zei

Inderdaad! Hoe kan het dat hij helemaaaal niet moe is?!

Judith zei

hahaha geweldig.hier zal de kleine man iedere dag maar tot 13.00 uur naar school gaan en vanaf groep 4 twee dagen tot half drie. maar goed wat een dagen zal ik lekekr kunnen opruimen..hihihiof eindelijk blogs bijlezen..ach welnee ik ga hem heel erg missen denk ik