maandag 5 september 2011

Schapen scheren

Bij de Achterbergen worden sinds een tijdje dappere pogingen ondernomen om wat gezelschapsspelletjes te doen. De kast zit vol spelletjes, dat is geen probleem, maar meestal ontbreekt het aan zin, of aan tijd, bij degenen die in aanmerking komen.

Hoewel er dus niet zo erg vaak een spelletje op tafel komt, zijn we ook de beroerdste niet om af en toe een nieuw spelletje aan te schaffen. Inmiddels hebben de Achterbergen de Lego-spelletjes ontdekt: eerst worden de spel-onderdelen uit Legosteentjes opgebouwd, daarna kan het spel gespeeld worden. Waarbij de spelbeschrijving elke keer aanstuurt op je eigen creativiteit, om zelf nieuwe regels te bedenken. Dat is bij de Achterbergen geen overbodige luxe. De eerste keer dat we ons nieuwste spelletje speelden - Shave the Sheep - kwamen er dikke tranen aan te pas en nam ik me heilig voor om toch met een aantal Achterbergjes wat vaker een spelletje te doen, zodat de huid wat dikker wordt en het vermogen om te nuanceren iets groter.

De spelregels werden iets aangepast, en zo werd het schapenscheerdersspelletje toch nog een populair spelletje. Het duurt niet lang, de onpartijdige dobbelsteen plus de Achterbergse spelregels maken verlies makkelijker te slikken, en de schaapjes zijn lief.

Maar winnen blijft toch het leukste!

5 opmerkingen:

Jolanda zei

Eén van onze jongedames vond het vroeger zo moeilijk om te verliezen. Toen spraken we af, dat als ze verloor en niet huilde, wij allemaal voor haar zouden klappen. Het werkte!
En gewoon wat regeltjes aanpassen: goed hoor, het gaat toch om het samen gezellig bezig zijn.

Jedidja zei

Die spelletje ken ik weer niet! Het lijkt me wel leuk, wat een lieve schapen.

Christien zei

Prachtig geschreven!!!
En heel herkenbaar!!

Vlijtig Liesje zei

zo zie je meteen hoe waardevol gezelschapsspelletjes zijn om te leren met verlies om te gaan! Ik houd mijn kinderen ook altijd voor: het is zowel belangrijk om een goede verliezer als winnaar te zijn.

Trudy zei

Best lastig, verliezen. Goed dat je ze daar wat weerbaarder in maakt!!