maandag 10 oktober 2011

Kunnen wij het maken? Nou en of!?

De Achterbergen weten nu uit eigen ervaring dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Toch zijn we er niet echt ongelukkig van, zelfs geen schrik in de benen of zo. Ik denk dat dat komt omdat zo'n aanrijding is gebeurd voordat je er erg in hebt, in dit geval onmiddellijk gevolgd door het besef dat de schade is beperkt tot alleen je eigen auto.
Het grappige is dat het nog mee lijkt te vallen ook. De bumper ging vlak onder een dwarsliggende stalen balk door - die balk heeft onze motorkap opgekreukeld. Ik vermoed dat we hierdoor ook een soort 'zachte landing' hebben gehad.

Vandaag is de auto door een bergingsbedrijf opgehaald met een lepelwagen. Helaas wonen de Achterbergen bij een nogal hoog bruggetje, wat niet zo handig is met een bergingsauto met een sleepauto erachter. De oplossing was even onverwacht als simpel: André heeft de (kapotte) auto gewoon gestart en zelf over het bruggetje gereden...
Nu is hij bij onze eigen, vertrouwde dealer. Dat mocht van de verzekering, op voorwaarde dat we onze polis hierop met terugwerkende kracht aanpasten. En de schade lijkt mee te vallen! Of hij inderdaad 'nou en of' te repareren is, moeten we natuurlijk afwachten. We zijn benieuwd!

Heeft André dan voor niets alle extra's (handsfree-telefoon-systeem etc.) uit de auto gesloopt?

1 opmerking:

vlijtig Liesje zei

Zo lang de schade inderdaad alleen de auto betreft, is het niet zo'n ramp! Fijn als de schade meevalt, dat scheelt weer in de kosten natuurlijk.