woensdag 2 november 2011

Dankdag oftewel hoe houd je een wervelwind in bedwang

Vandaag is het dankdag. Dat betekent een kerkdienst voor de lagere-school-Achterbergen. En daar zijn ze niet aan gewend. Chris, die net 4 is geworden, al helemaal niet natuurlijk. Weet je wat, vandaag ga ik eens een keertje wel mee.

Bart kon in De Ark bij de twee andere peutertjes lekker spelen, en ik ging tussen Chris en Danny zitten, die al op de voorste rij waren gepoot - heerlijk in het zicht van iedereen.
Zelf vond ik de dienst helemaal niet saai: een heleboel zingen en kortdurende andere onderdelen en een levendige preek. Chris en Danny dachten er heel anders over. Gelukkig was Danny nog wel (steeds) tot de orde te roepen, maar Chris was een ander verhaal. Het eerste kwartier was een makkie, hij zat vol ontzag alles in zich op te nemen wat hij om zich heen zag. Maar toen hij dat wel gezien had, liet hij zich maar eens op de grond zakken tussen de banken. En ging op het gangpad ernaast liggen. Helaas, dat mocht niet van zijn moeder, dan maar de jassen op de grond trekken, die over de leuning van de bank gehangen waren. En de jassen op het gangpad leggen. En de schooltas van Danny. En de schoenen uitdoen. En de sokken. Etcetera.

Nou ja, hadden de andere klassen een gratis voorstelling.


5 opmerkingen:

Good Old Household zei

Bij ons geen 'school-dankdag-dienst', maar dergelijke rituelen bij de 'school-kerstdienst'.. ;o)

Lisette zei

Wat leuk dat ze dat van school doen, dat doen ze hier niet.
Wij hebben pas dankdag op 30 november.

Haha, wat is het toch een lekker ondeugend jochie, die pretoogjes...!

Anoniem zei

even een vraagje: 'k dacht dat jullie 's zondags ook naar één of andere dienst gingen?
Een ander soort of zo;)

gr.Lies

Karien zei

Hoi Lies, Chris is inderdaad wel gewend aan onze eigen bijeenkomsten, maar daar wordt wel veel minder van hem geeist. En als hij het niet uithoudt, dan gaat een van ons gewoon met hem naar buiten. Maar vanmorgen durfde ik dat niet omdat hij eigenlijk op school zat en de juf de verantwoordelijkheid had.

Christien zei

Hij heeft ook wel een heel ondeugend snoetje!!!...
hihi!