vrijdag 11 november 2011

Enge traktatie

Cakepop met marshmallow fondant
Het is zó leuk hè, dat uitproberen. De ideetjes dwarrelen maar door je hoofd en als je dan op internet een recept tegenkomt om zelf rolfondant te maken van marshmallows en poedersuiker, dan probeer je dat toch gewoon even uit? De cakepops, die zwart zijn omdat ze van Oreokoekjes zijn gemaakt (gewoon 225 gram Oreokoekjes heel fijn verkruimelen en mengen met 100 gram roomkaas, op laten stijven in de koelkast of vriezer en er een stokje in duwen dat je eerst even in gesmolten chocola hebt gedipt, hiervan maak je zo'n 18 stuks), lagen al te popelen in de vriezer.

Ik heb nog nooit eerder met fondant gewerkt dus ik weet niet hoe 'normaal' fondant zich gedraagt, maar dit fondant is heel elastisch. Ik rolde het zo dun mogelijk uit (want tja, het is vooral suiker) en heb er met een schone schaar cirkels uit geknipt. Met een klein beetje gesmolten chocola boven op de cakepop plak je het kleedje vast, en dan vouw je het keurig in een paar mooie plooien naar beneden. Met een rietje steek je gaatjes uit voor de ogen. De rondjes blijven wel zitten, maar die kun je er dan met een prikkertje makkelijk uithalen. En opeten natuurlijk.

7 opmerkingen:

Marijke zei

Waarom moet het stokje eerst in de chocolade zijn gedipt?
Leuk al die ideetjes, daar gaan we iets mee doen. Nu zijn we druk met de mispels die we hebben geplukt.

Trudy zei

Goh zeg wat een leuke cratieve ideetjes heb jij!!

Jolanda zei

Je hebt een nieuwe hobby zo te zien. Leuk is dat, zomaar kun je enthousiast zijn over iets.

astrid zei

Ontzettend leuk! Dat je voor dit soort leuke dingen steeds tijd maakt spreekt me erg aan!
Heb jij de hoeveelheden aangehouden die in het recept voor rolfondant staan? Het lijkt me nogal veel namelijk.

Karien zei

Nee hoor Astrid, ik heb gewoon gekeken hoeveel poedersuiker ik nog had, en dan de helft van dat gewicht aan marshmallows (roze zijn natuurlijk ook leuk). Een klein beetje water erbij op de gok.

Karien zei

Marijke, doordat de chocola weer stolt zit het stokje beter vast.

Lisette zei

Weer een leuke creatie!!!