vrijdag 4 november 2011

In ere hersteld

Deze keukenmachine kregen we twintig jaar geleden als huwelijkscadeau van mijn bazen. We werkten met drie secretaresses voor een groep van zeven artsen, en die artsen stuurden mijn beide collega-secretaresses naar de stad met de opdracht om het duurste cadeau te gaan kopen dat in ons verlanglijstje stond. En dat was de keukenmachine.

Je begrijpt misschien dat ik in die twintig jaar héél zuinig was op de keukenmachine. En hem slechts sporadisch gebruikte. Of misschien begrijp je dat niet. Inmiddels hebben de Achterbergen de keukenmachine herontdekt. Want hij kan veel. Deeg maken voor koekjes of taart, groente raspen, en vandaag kwam ik op het lumineuze idee om de winterwortels voor de hutspot met de patatsnijder te doen. Flits, flits, klaar.

Ergens in mijn achterhoofd was ik er nog steeds niet van doordrongen dat ik voor een groot gezin moet koken. En dat het gebruik van zo'n machine dan echt wel gerechtvaardigd is. Gek he...

5 opmerkingen:

Trudy zei

He leuk zeg! Ik had ook zo'n machine... weggedaan.... toch wel spijt nu!

roos zei

Ook wij kregen 25 jr geleden zo n (on)ding!

Alleen al die afwas en dat in elkaar zetten. Ik heb hem al jaren geleden naar de kringloop gedaan..... Alleen lag het mes nog steeds hoog in mijn keukenkast kwam ik vorige week achter! Ik dacht dat dat bij een nog ander apparaat hoorde.

Wat een weelde allemaal! En als het er op aan komt gebruik ik gewoon een mes of mijn handen!

Als ik dit van mijzelf na lees denk ik wat wil ik dan met (wens)zo n dure kitchen aid?

Ik wil alleen maar(.....) de mixer! Ik bak en kook graag ,maar daar heb je eigenlijk geen dure middelen bij nodig! ik blijf voorlopig maar trouw aan mijn even oude gekregen mixer.

Fijn weekend en hoe staat het met je taarten dieet?

Met groet Roos.

Lisette zei

Ik geloof dat mijn ouders er ook nog ergens eentje hebben staan, ik ga eens op onderzoek ;-)

Roos zei

Lijkt me een handig ding. Ik had alleen een staafmixer ... Dit is veel bruikbaarder.

Nathalie zei

Door de migratie van weblog was ik een hoop linken kwijt. En prompt vannacht schoot mij jullie naam weer te binnen.

Grappig, zo'n keukenmachine heb ik ook, maar ik gebruik deze alleen maar voor de hutspot. Het schoonmaken vind ik alleen wat minder, dus wil ik ook nog wel gewoon het mes pakken.

Groetjes,
Nathalie (www.assist.web-log.nl is er voorlopig niet meer)