maandag 28 november 2011

Kokostraktatie

Op het vliegveld van Torp hadden we vorige week dankzij de mist ruim de tijd om rond te kijken in de diverse winkeltjes. Er was een grote bak vol met afgeprijsde Noorse boeken (voor 10 kronen per stuk, normaal zo ongeveer 400 kronen). Twee daarvan pasten nog wel in mijn bagage.
Tijdschriften in een andere taal zijn meestal ook erg leuk, daarvan ligt nu ook een gezellig stapeltje onder de salontafel. En in deze tijd voor kerst zitten daar ook nog allemaal leuke recepten bij. Een daarvan sprong er gelijk uit, omdat het een van de weinige glutenvrije recepten uit het boekje was, het zijn dan ook geen koekjes, maar meer een soort cadeautje - kokossnoepjes.

Omdat ze zo supersimpel te maken zijn: een paar ingrediënten mixen, in vormpjes doen en in de koelkast laten opstijven, geef ik hier het recept. Het originele recept staat trouwens ook op internet.

De Achterbergen vonden de helft van de hoeveelheid in het recept ook wel genoeg, daarvoor mengden we 75 g slagroom met 125 g poedersuiker, daarna ging er 90 g geraspte kokos door. Een paar druppeltjes groene kleurstof hadden we toevallig ook in huis (daar maken we morgen een drakentaart mee voor Danny's verjaardag). Alles goed mengen, en in vormpjes drukken, wij gebruikten ijsblokjesvormpjes van siliconen. Hierna in de koelkast zetten tot het voldoende is opgesteven, officieel 5 uur, maar de volgende dag is toch beter. Druk ze voorzichtig uit de vorm, evt. nog versieren met gesmolten chocola. Een schitterend zoet cadeautje - voor je gezin of voor anderen! Wel in de koelkast bewaren natuurlijk, en niet al te lang, maar dat is vast geen probleem!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Karien, wat heb jij een talent voor schrijven zeg! Leuk om alles te lezen, ook heel bemoedigend, bedankt. groetjes van Geke Mateman-Nijkamp

Tecla zei

Lekker!!

astrid zei

Leuk! Bedankt voor het delen. Ook erg leuk om dit te maken voor het kerstfeest in de klassen!

Vlijtig Liesje zei

Wat een leuke sterretjes zijn dat!

Tanja zei

Ik ben wel erg nieuwsgierig naar een foro van de tijdschriften en als je ze een keer verkopen wil dan hou ik me graag aanbevolen, fijne avond

Lisette zei

Dat klinkt goed!

Anoniem zei

waar downloaden XRumer 7.0.10 Elite?
Geef me URL kunt u!!!
Het is het beste programma voor massa posten op forums ! Xrumer kan breken de meeste vormen van CAPTCHA's !