vrijdag 11 november 2011

Leuke opleiding voor computerjongens

Van zijn decaan had Harry de tip gekregen om te gaan kijken bij de opleiding Game artist (oftewel gamedesigner), en hoewel de open avond informatie gaf over zo'n tien opleidingen, stevende hij direct af op het lokaal waar we meer informatie over deze opleiding konden vinden. En ik moet zeggen, het is best leuk. Computerspellen zijn allang niet meer alleen voor de spelletjesindustrie - ook reclamebureaus maken er gebruik van voor de meest uiteenlopende doelen. En er komt geen eind aan de mogelijkheden: wat denk je van een spelletje waarin een kind wordt voorbereid op een of ander medisch onderzoek? The sky is the limit!

Bij de opleiding Gamedesigner leer je om de omgeving van een spelletje te ontwerpen. Een 2D- of 3D-wereld waarin het spel moet plaatsvinden. Het is heel creatief en dat vindt Harry juist zo leuk. De opleiding werkt nauw samen met die van Gamedeveloper, waar de leerlingen het programmeerwerk erachter leren. Zodat de een niet doet wat volgens de ander niet kan. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Een van de docenten gaf ons alle informatie die we wilden, plus de tip om met behulp van het gratis te downloaden programma Game Maker alvast wat spelletjes te ontwerpen, zodat Harry zeker weet dat dit is wat hij wil, en zodat hij die spelletjes kan meenemen als hij voor gesprek moet komen na aanmelding. Want je moet wel door een soort commissie.

Eigenlijk wilde Harry toen wel naar huis, maar ik wilde nog graag even verder rondkijken. Zo kregen we een presentatie van de opleiding waar je leert films maken, met allerlei leuke effecten erin. Na die presentatie gingen we toch echt naar huis. Waar we aankwamen toen onze parkeerbon nog geldig was...

Thuis werd direct Game Maker gedownload (leuk om op de Wikipedia het verhaal erachter te lezen!) en Harry kon zich alvast gaan oriënteren. Nou, ik ben benieuwd!

3 opmerkingen:

Lisette zei

Klinkt als een hele leuke opleiding!
Wat heb je tegenwoordig toch veel keus!
Hoop dat Harry door de commissie aangenomen wordt!

Wiek zei

Er is zoveel meer mogelijk dan 'gewoon' een spelletje. Ook in onderwijsland zal dit zich enorm gaan ontwikkelen, dus vast een opleiding waar een jongen als Harry ook toekomst mee heeft!

Trudy zei

Ook voor Jan zou dit een mooie opleiding zijn... Game Maker heeft hij een tijd geleden al eens gedownload, en dat is ook al uitgebreid gebruikt. Hij schafte ook het boek Game Maker aan. Ook erg leuk. Op vakantie. als er geen internet was, waren hij en Mirte soms avonden aan het ontwerpen. Ook niet erg ; )