woensdag 21 december 2011

Alles is op!

Op Franks school wordt ook kerst gevierd. Niet dat het een christelijke school is, dat heb je zo met speciaal onderwijs, maar kerst mag best worden gevierd. Met een verhaal over de vrekkige Ebenezer Scrooge. En met een schoolkoor, waarin tot mijn grote verrassing Frank best wel zuiver meezong.

Frank mocht twee personen meenemen, maar in ons geval was het makkelijker als een van de ouders thuisbleef om met de overgebleven Achterbergen te eten. Ik was de gelukkige uitverkorene die met Frank samen mocht genieten van een overdadig kerstmaal, door alle klasgenoten zelf bedacht en meegenomen. Dat leverde een ietwat ongebruikelijk buffet op getuige de hoeveelheid zoet baksel (appeltaart, cakejes), maar ook drumsticks en kip cordon bleu. En zo voort.

Frank had vanmiddag 30 chocoladeverrassingen gemaakt (ja ja, ook zoet, maar hij heeft het nu eenmaal zelf bedacht en dat hééft gewoon wat op zo'n dag) - bladerdeeg met een stukje chocola erin - en raad eens wat? Om 19.00 uur waren er nog heel wat pannenkoeken over, heel veel stokbrood en krentenbollen, maar alle chocoladeverrassingen waren op.

Geen foto dus.

4 opmerkingen:

baasbraal zei

Kijk, dàt moeten we hebben!Scrooge en Marley is ook een mooi verhaal hoor!

Lisette zei

Leuk idee, zo'n buffet door de kinderen zelf bedacht. Dan is er in ieder geval altijd iets wat ze lekker vinden ;-)

Trudy zei

Leuk zeg! Wat zullen ze ervan genoten hebben!!

Home Sweet Home zei

leuk die buffetten op school, wij hebben het ook gehad andere jaren, alleen mochten de ouders niet mee eten :-) die mochten eten brengen en daarna wel komen voor kerstviering :-)