maandag 5 december 2011

Sinterklaas bij de Achterbergen

Wat doe je nu met sinterklaas in zo'n groot jongensgezin? Tja, dat is wel een punt. Elke verjaardag groeit de berg Playmobil, Knex, Technisch Lego, spelletjes, etc. etc. aan, dus eigenlijk zijn zoveel nieuwe spullen erbij niet erg welkom. En het is toch ook de bedoeling dat je een gezellige gezins-avond hebt, niet dat iedereen hebberig zit te wachten op z'n eigen cadeautje, dat snel openscheurt en er dan achter komt dat iemand anders iets mooiers/groters/duurders heeft? Al jaren geven de Achterbergen daarom cadeaus die voor het hele gezin, of voor een groot gedeelte daarvan, leuk zijn. Zodat iedereen op school kan vertellen: ik heb een Wii-spel, Playmobil en etc. gekregen. En zodat iedereen tevreden kan zijn.

Dit jaar doen we er nog een schepje bovenop: we geven niet zozeer veel nieuwe dingen, we gaan vooral samen dingen doen vanavond: spellen die we misschien al lang in de kast hebben liggen, maar die toch niet vaak gebruikt worden. En ja, tussen de pakjes zit ook nog wel een spelletje (Angry Birds in het echt) dat waarschijnlijk hoge ogen gooit. Letterlijk dan. Verder gaan we weer boetseren met marsepein, dat beviel vorig jaar erg goed. Ieders creativiteit komt dan op een verschillende manier naar boven, leuk.

Tussen de cadeautjes zit ook een boek met natuurkundige proeven. De bedoeling is dat de Achterbergen elke week één experiment gaan uitvoeren. Samen dus. Wat zullen ze allemaal knappe koppen worden. Leuk blogvoer ook trouwens hoef ik ook één keer per week geen blogonderwerp meer te zoeken.

Glutenvrije kruidnootjes zijn gisteren hoogstpersoonlijk door Irene gebakken. De helft ervan heeft ze bovendien door de gesmolten chocola gehaald, dan zijn ze toch wel veel lekkerder, want de gewone kruidnootjes zijn glutenvrij wel erg droog geworden (we gebruikten een gewoon recept, waarbij we de bloem vervingen door glutenvrij meel).

Elwin, Frank en Gido hebben net op tijd hun schoolsurprise af, een met hulp van Jan (die dit weekend thuis was en alvast zijn chocoladeletter heeft gekregen, vandaar dat die letter niet op de foto staat...), een met hulp van Harry, en ik mocht ook helpen bij één surprise. Dichten is altijd leuk, maar als er veel tijdsdruk is, kun je dit Achterbergse trucje gebruiken: maak voor een van de surprises een leuk gedicht, en kopieer het gedicht voor de andere surprise, waarbij de cruciale woorden die over het onderwerp gaan, vervangen worden. Ook al zitten ze op dezelfde school, niemand zal er last van hebben.

Een lichte maaltijd vooraf (met rijst, want daarna heb je zó weer trek), en er past nog wel wat bij van de marsepein, chocola, taaitaai, banketletter etc.!

Daarnet samen met André alle cadeautjes ingepakt (toch nog een grote mand vol), de Achterbergen zijn er klaar voor!!

4 opmerkingen:

Trudy zei

Veel plezier hoor, en ik ben nu al benieuwd naar je verhalen!!

Lisette zei

Veel plezier vanavond!
Wat een leuke foto van de chocoladeletters.

Hier heeft Rick ook Angry Birds in het echt gekregen, en het gooide zeker hoge ogen ;-)

Karien zei

En werkte dat goed, die glutenvrije kruidnootjes? Ik zoek nog een goed recept namelijk... En, wat een geweldig gezicht al die chocoladeletters bij elkaar. Wat zijn jullie een meute!

Marijke zei

Nooit opgevallen dat jullie het eerst gedeelte van het alfabet bezaten. Leuk om zo op een rijtje eens te zien.