vrijdag 23 december 2011

Traditiegetrouw

De Achterbergen hebben in ruim twintig jaar aardig wat tradities opgebouwd. Zo is er de traditie van het kerstontbijt, een van de spaarzame keren per jaar dat er gezamenlijk ontbeten wordt. Met de hele rataplan erbij, en supergezellig!

Het kerstdiner, op tweede kerstdag, is ook een traditie natuurlijk, toch doen we het dit jaar eens heel anders. We gaan in twee etappes eten deze keer! Eerst maken de ouderen het leuk voor de jongste helft van het gezin. Zij mogen op een normale tijd eten, waarbij ze netjes worden bediend door de groten. Om 20.00 uur, als de allerjongsten al in bed liggen, en de andere jongere Achterbergen iets leuks voor zichzelf mogen doen, gaat de andere helft aan tafel. Eens een keertje lekker rustig dineren, in eigen huis nog steeds. Klinkt als een nieuwe traditie!

Natuurlijk gaan we traditiegetrouw ook het kerstfeest vieren met de gemeente, op eerste kerstdag aan het eind van de middag. Samen eten, en halverwege de avond weer thuis.

Helaas mogen de bloglezers niet met dit alles meekijken, want traditiegetrouw wordt dit blog ook niet aangevuld tijdens de schoolvakantie. Hoeveel leuke dingen er ook gebeuren. Want de Achterbergjes vinden het ook fijn als hun moeder niet aan de computer zit.

Hebben jullie nu mooi ook de tijd voor jullie eigen gezin! Fijne vakantie, gezegende en ontspannen feestdagen, en alvast een heel gelukkig nieuw jaar toegewenst!!

9 opmerkingen:

Lisette zei

Jullie ook allemaal goede en gezegende kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2012! Geniet van elkaar!

Marianne zei

Wens jullie alle fijne en Gezegende dagen toe en een goed en liefdevol 2012

Jolanda zei

Dat is denk ik een goed idee: met de groteren alleen eet je toch rustiger en de kleintjes hebben zo toch hun aandacht gekregen!

Jullie ook goede en gezellige dagen gewenst en een gelukkig nieuwjaar.

Marijke zei

Goede dagen en een voorspoedig 2012 toegewenst.

baasbraal zei

Wat leuk verzonnen! Iedereen blij en ze leren ook voor elkaar te zorgen... Hele fijne feestdagen gewenst. Ik kijk uit naar de logjes van na de vakantie!

loesje zei

Hele gezellige dagen toegewenst.
Enne ... ik denk dat geen enkele bloglezer het erg vind als je ons na de vakantie even bijpraat. ;-)

Trudy zei

Geniet lekker van al je tradies en fijne dagen met je gezin toegewenst!

yukikopesik zei

:o is dat Bart!

Maar fijne vakantie, wij hadden hier ook een heel fijne, rustige kerst. En trouwens, leuke breiwerkjes, ik wil het zelf ook graag leren.

Wiek zei

Om jullie een fijne kerst te wensen ben ik net te laat, maar ik hoop dat de dagen erg fijn waren. Geniet samen van de vakantie! Tot in januari, dan willen we graag horen hoe het geweest is :-)