donderdag 12 januari 2012

Nou moe!

De dinsdag voor kerst kwam Jan thuis van Pagedal. Een paar dagen daarvoor was hij ziek geworden, en hij wilde thuis naar de dokter. De huisarts gaf hem een antibioticum, maar dat wilde niet erg helpen. Hij was en bleef doodmoe, al sliep hij 20 uur in een etmaal.

Nu zijn we een hele tijd verder, en nog steeds is Jan thuis. En doodmoe. Een paar uur per dag, niet meer, is hij wakker, en dan ziet hij er nog steeds heel moe uit. Vorige week heeft hij bloed laten prikken, maar daaruit was niet veel af te lezen. Ook werd onderzocht of hij de ziekte van Pfeifer zou kunnen hebben, en die uitslag kregen we vandaag binnen.

Heel verbazingwekkend blijkt hij de ziekte al eens gehad te hebben! In het verleden dus, en daar wisten wij niets van. En omdat je daarna antistoffen hebt ontwikkeld, krijg je het niet nog een keer.

We staan dus voor een vermoeiend raadsel...  Daarvoor gaat hij z'n 'eigen' diabetes-behandelaar maar raadplegen. En we hopen toch heel erg dat het snel weer over is!

8 opmerkingen:

Lisette zei

Wat vervelend voor Jan.
Van harte beterschap en hopelijk mag hij snel weer opknappen!

baasbraal zei

Nou, dat klinkt niet best zeg, zo'n jonge knul. Laat het goed onderzoeken hoor en laat je niet met een kluitje in het riet sturen.

Anoniem zei

Ook van mij van harte beterschap voor Jan en dat hij weer maar snel mag opknappen.

Sterkte met de zieke!
groetjes van Mariam

Christien zei

Nou, dat is bizar dat hij het al gehad heeft en jullie het niet gemerkt hebben, dan kijk je raar op he?!
Maar nu...
Wat akelig!
Heel veel sterkte en beterschap!

Groetjes van Christien

Anoniem zei

Is hij ook getest op de ziekte van lymfe? Die door een tekenbeet komt?
Daar moet je vaak specifiek naar vragen.
Beterschap, maar geniet ook lekker van het samenzijn.

Groetjes dineke

Wiek zei

Veel beterschap voor Jan, dat er maar gauw duidelijkheid mag komen.
Pfeiffer trouwens kent, zo heb ik altijd geleerd, twee piekperiodes. Het is natuurlijk vooral bekend als de 'kissing disease' zoals de Engelsen het noemen, pubers die in hun middelbare schooltijd elkaar besmetten. Niet alleen door kussen, maar ook door het delen van een pakje/flesje drinken of van dezelfde marsreep af te happen. Maar daarnaast kwam het ook altijd veel voor bij jonge kinderen, peuters / kleuters. Hoe het nu is, met veel kinderen op de opvang, weet ik niet. Maar tot 10-15 jaar geleden was de peuterschool of de kleuterklas de eerste periode waarin kinderen veel met leeftijdgenootjes te maken kregen. En ook daar wordt een slokje drinken of een hapje fruit makkelijk gedeeld. Vermoeidheid bij deze doelgroep wordt vaak toegeschreven aan alle nieuwe indrukken. De juf zegt 'houd hem/haar maar een dagje thuis, om bij te trekken' want het kind is nog niet leerplichtig. En zo worden een aantal pfeiffer-gevallen niet ontdekt.

Interessante informatie maar voor Jan niet zo relevant...
Sterkte!

astrid zei

Wat akelig! Hopelijk komt er snel iets simpels uit! In elk geval beterschap gewenst.

Diana zei

Karien, dit klinkt heel heftig. Is Jan getest op een traagwerkende schildklier (hypothyreoïdie)? Daar kunnen mensen extreem moe van worden. Veel sterkte gewenst.