woensdag 7 maart 2012

De middelbare school van tegenwoordig...

Uit niet nader omschreven bron verneem ik het volgende verhaal:

Iemand uit 5 VWO moet een boekje lezen voor het vak Duits. Het boekje is niet om door te komen, bovendien snapt deze persoon er niets van. Omdat er nog veel meer voor school is te doen, wordt besloten om het boekje dan maar helemaal niet te lezen. Wel is er een toets over het boekje. Na de toets is deze niet genoemde persoon verontwaardigd over alle vragen die er gesteld werden. In welk jaar het boekje voor het eerst was uitgegeven bijvoorbeeld. Tot welk genre het boek behoort. Wat je van het slot van het boek vond. Enzovoort.

Na een poosje komt het cijfer. 8,5.

Voor een niet gelezen boekje.

5 opmerkingen:

Trudy zei

Eh...ja Hoe doet dat persoon dat?? Kan ik het doorvertellen aan Mirte. Die moet binnenkort mondeling doen voor Duits. 6VWO. En ze is er niet geheel gerust op. Duzzz.

Jeanet zei

Zo deed ik dat ook vroeger. Ik zou het beslist niet adviseren, maar het kan dus nog wel :-)

baasbraal zei

Ja, een beetje vreemd inderdaad. Je vraagt je af of de leerkrachten zelf wel een idee hebben waar ze mee bezig zijn..... Hoe leuk een 8 1/2 ook is, als je hem niet verdiend hebt, wordt cijfers geven een wassen neus.

Diana zei

Mijn leraar Nederlands vroeg gewoon 'komt er een wasmachine in het boek voor?' of 'die opa, die gaat dood he' (ging over een boek waarin geen opa voorkomt).
Fijn voor de niet nader omschreven bron, maar zo moet het natuurlijk niet gaan....

Nicole zei

Ik ben helaas niet verbaasd!!!