donderdag 29 maart 2012

Een echte aansmurfer

Heb je kinderen die te veel achter de computer (willen) zitten? Leen dan eens 'De Smurfen - het boek dat alles weet'. Een goede gelegenheid om eens met je kinderen (of met jezelf) over je internetgebruik te praten.

Voor degenen die niet kunnen wachten, of die eerst wat meer willen lezen, hier een korte samenvatting:

Tijdens de afwezigheid van Grote Smurf ontdekt Brilsmurf 'het boek dat alles weet'. Je hoeft het maar een vraag te stellen en je krijgt het antwoord. Binnen de kortste keren hebben alle smurfen ineens dringend behoefte aan antwoorden op allerlei vragen. Ze moeten er wel voor in de rij staan tot ze aan de beurt zijn om hun vraag te stellen. En daarom verwaarlozen ze hun taken. Ze krijgen soms ook niet helemaal het goede advies. En dus gaat er soms iets mis. Want het boek geeft dan wel antwoord op hun ene vraag, maar vermeldt er niet bij dat er soms ook bijwerkingen zijn, of andere minder leuke effecten.

Kortom, een mooie parodie op het 'alles-willen-weten-en-op-internet-kan-dat-ook'-syndroom. Bij de Smurfen komt het uiteindelijk allemaal goed, doordat Brilsmurf nog net op tijd bij zinnen komt en  het boek in de rivier gooit. Maar of dat in het echte leven ook de oplossing is? Misschien gewoon leren om het niet zo erg te vinden om toch niet alles te weten, en het computergebruik verder binnen de grenzen te houden?

1 opmerking:

jezebelle zei

dag mevrouw achterbergen , ik ben een vlaamse met (jammergenoeg) maar
twee kinderen waar ik erg dankbaar voor ben zoon 10j en dochter15j en bij ons mogen ze enkel de woensdag en in het weekend (na vragen op de PC )tenzij dat het voor oudste voor school is .TV hebben we maar 2zenders (meer dan genoeg)wel een videospeler en DVD speler fijn op zondag namiddag met een ijsje naar een film kijken vooral in de winter een nintendo hebben ze allebei gekregen van familie en die zitten weggeborgen want dat heeft heel veel onrest en stress vooral bij jongste die ASS heeft dus als ze er niet omvragen ...er word veel in bomen geklimt geskeelerd en gelezen in harry potter wat ik ook vaak deed en nog doe is voorlezer aan allebei liggend op het ouderlijk bed vb MATHILDA OF JAKKY EN DE CHOCOLADE FABRIEK en dan met luide stem en het erg spannend en boeiend maken om aan allebei te laten proeven van het feit dat lezen niet saai is maar super tof !! want oudste heeft dyslectie.. en het helpt jongste leest h potter helemaal alleen !! en de ondertitels van films kunnen ze ook al goed lezen ze vinden het zo leuk dat ik al kan zeggen van als jullie flink zijn krijgen jullie een extra hoofdstuk ...!!! haha dus mama heeft alweer schorre stem van te brullen als een leeuw ofzo..
lieve groet Jezebelle