maandag 12 maart 2012

Etensbord

Ben je druk bezig in de keuken, komt er een Achterbergje binnen: 'mam, wat eten we?' Uitgebreid vertel je wat er op het menu staat, want ze willen álles weten. Nauwelijks heeft junior zijn hielen gelicht, of de volgende komt binnen. 'Mam, wat eten we?' Nou denken jullie zeker dat ik acht keer achter elkaar geduldig en liefdevol opdreun wat er in de pannen zit en wat ze zelf ook hadden kunnen zien pruttelen, maar nee. Sinds kort heeft het bordje dat sinds moederdag 2011 in de gang hangt, een nieuwe bestemming gekregen. Etensbord. Ze hoeven het niet meer te vragen, ze kunnen gewoon zien wat we eten. Niet in de pannen, zo snugger zijn de meesten niet, maar op het bordje in de gang. Zelfs Danny (want die leest al goed ook al zit hij pas in groep 2!).

Trouwens ook handig voor mezelf. Vergeet ik niet meer om vlees uit de vriezer te halen of zo. Want 's morgens  moet het worden opgeschreven.
Tenminste, dat is de bedoeling.

6 opmerkingen:

Trudy zei

Goed idee zeg!!

Home Sweet Home zei

goed idee!!

baasbraal zei

Mijn probleem zou dus zijn dat ik het vergat op het bord te schrijven....

Vlijtig Liesje zei

Zo doe je dat!!! Bij mij stellen ze ook altijd die vraag, en ik heb nu een menu op de koelkast gehangen waarop het staat.

Marijke zei

Ook bij ons staat het eten 'op de muur'. 's Avonds maak ik het planbord voor de volgende dag in orde. Dan schrijf ik ook direct het warme eten op, zo wordt het geen impulsbeslissing.

tim en lucas zei

ik mis het toetje nog. dat vragen ze bij mij ook altijd 10x naar.