maandag 19 maart 2012

Groen

Altijd leuk, die acties waarbij je iets aan familie en vrienden moet verkopen... niet dus. Als de Achterbergen van de lagere school weer eens zo'n actie in de maag gesplitst krijgen, zijn we altijd extra blij dat Frank op een andere lagere school zit. Deze keer had elk kind op school een tekening gemaakt waarvan verjaardagskaarten gedrukt werden. En dan mochten ze setjes van zes van diezelfde kaarten verkopen voor zes euro per setje. Reken maar uit, dat is dan vier keer zes is vierentwintig pakjes kaarten. Aan de buren verkopen? Als er in alle straatjes van je omgeving ook schoolgenootjes wonen? Vergeet het maar. Familie? Ja hoor, maar wel tot op zekere hoogte.

Kortom, dit soort dingen nemen de Achterbergen een beetje luchtig. Dat hebben we wel geleerd. Ook al kreeg elk kind dat alles verkocht een verrassing.
Twee kinderen verkochten - tot onze vreugde - wel alle kaarten. Met grote dank aan degenen met wie we samen waren op die ene zondag dat we de setjes kaarten wèl bij ons hadden. En zij kregen de verrassing.

Inmiddels is de verrassing al aardig groen geworden. Maar dat is ook de bedoeling. En de twee Achterbergjes geven ze om beurten een grote slok water.

1 opmerking:

johan en henny zei

leuk hoor die graspoppetjes. Wij maakte ze ooit zelf op een partijtje. een pantykousje met graszaad en verder opvullen met zaagsel. beetje versieren klaar!
wij zijn ook niet zo dol op die verkoop en sponsor acties.
groetjes Henny