woensdag 21 maart 2012

Onverwachts dagje uit

Zo doe je 's morgens vroeg nog gewoon de kranten en je bereidt je voor op een normale, drukke woensdag,
zo besluit je even later om je oudste zoon ruim 200 km verderop naar een examen te brengen, daar te blijven wachten om hem ook weer mee terug naar huis te nemen.
En Bart mag mee.
En je laat de boel de boel.

Je vraagt of een andere moeder je jongste schoolkinderen thuis aflevert, en je man is gelukkig thuis om een oogje in het zeil te houden.

Dat is gewoon een ontspannen dagje uit! In de auto een heel gesprek met je zoon, dan met Bart op visite bij een kennis die daar in de buurt woont.
Als er een sms-je komt dat het examen gemaakt is, 2,5 uur eerder dan toegestaan, ga je de oudste zoon weer ophalen en rijd je weer naar huis.

Niet zo ontspannen meer, want jongste zoon is het zat en je was vergeten hoe het ook alweer was als een kleintje in de auto volhardt in het huilen.
Eindelijk, eindelijk, accepteert hij je zingen, trekt de hand die je op zijn hoofd had gelegd over zijn oogjes heen en valt, nog een hele tijd nasnikkend, in slaap.

Nog net op tijd om een verlaat diner te maken, komen we weer thuis. Met een onderweg aangeschaft toetje. Dat nog even in de vriezer moet.

Toch wel fijn, zo'n onverwachts dagje uit!

2 opmerkingen:

baasbraal zei

Niets zo leuk als een onverwacht uitje! Hoe heeft je zoon zijn examen gemaakt? Heeft hij enig idee? Wanneer is de uitslag?

Karien zei

Ach, dat zit wel snor. Hij heeft VWO-niveau, maar deze opleiding is een tussendoortje op MBO-niveau. Voor het proefexamen wiskunde had hij een 9,4 en dat viel hem nog tegen ook...
Dit keer was het Nederlands. Zal wel loslopen!