woensdag 16 mei 2012

Elwins vondsten

Zo af en toe gaan de Achterbergse jongens met de club naar buiten. Het moet wel heel raar lopen als Elwin niet met het een of ander thuiskomt. Met schelpen en dode krabben als ze aan zee zijn geweest. En die na een nacht spoelen in een emmer water, nog steeds heel erg ruiken.

Afgelopen vrijdag waren ze in het bos geweest. Vlaggenroof. Voor Elwin: een natuurgebied. Met twee botten kwam hij thuis, en met een ganzenei. Heel romantisch om te bedenken dat daar nou zo'n klein ganzenkuikentje in heeft gezeten, die eruit is geklommen toen hij daaraan toe was.

Eenmaal thuis bij de altijd nuchtere André komen we erachter dat het - gezien de vorm van het gat - toch wel wat waarschijnlijker is dat het ei geroofd is en leeggegeten door een roofdier...

Zulke vondsten bewaren we niet hoor! Hoe graag Elwin het ook zou willen. Maar ze kunnen wel op de foto, en zelfs op het wereldwijde web!

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Spannende vondsten! Mijn broertjes hebben ooit eens een complete schedel van een hertje ofzo gevonden in de duinen, met nog wat andere botten erbij... Spectaculair! En ze hebben een ware 'schat' ooit opgeduikeld in diezelfde duinen, sieraden en een rolex horloge, die mochten ze na een jaar weer ophalen bij de politie (er was niemand voor geweest) Mijn moeder heeft het ingeruild bij een juwelier en ze hebben er speelgoed voor gekocht.. Heerlijk, van die struinende jongens. Moeders zijn soms wat minder blij, haha

Wiek zei

Begrijp ik uit je reactie bij mij dat Harry examen doet dit jaar? Succes gewenst!

Karien zei

Ja dat klopt! Grappig, Irene moet nog een jaar hierna, en hij gaat waarschijnlijk een ICT-vervolgopleiding doen.