maandag 21 mei 2012

Zachte dwang

En alweer zijn er vier heerlijke vakantiedagen voorbijgevlogen. Met een bezoekje aan Walibi op donderdag (met schitterend weer!), bezoek, en nog veel meer, maar daar gaan we niet over schrijven.

Wel schrijven we over iets dat sinds de vorige vakantie een bekend fenomeen is geworden bij de Achterbergen: Bart die om 6 uur of half 7 uit bed komt, vriendelijk doch beslist weer wordt teruggebracht naar bed, en vervolgens grote broers gaat wakker maken. Daar waren we dus niet zo blij mee. Al helemaal niet omdat Bart ging begrijpen dat hij niet naar papa en mama moest gaan, omdat hij dan weer teruggestuurd zou worden. Hij ging veel liever zachtjes onze deur voorbij, om dan op het bed van Chris te gaan dansen, of bij Frank in bed te klimmen.

Tijd voor hardere maatregelen, oftewel zachte dwang. Met dwang bedoel ik dat zijn deur op slot gaat, met zacht bedoel ik dat we dit met een vrolijk rood strikje doen. Laat dat nou net zijn wat Bart nodig heeft! Gisteren heeft André een schroefoogje in de deurpost geboord en een koord opgezocht. Vervolgens legden we uitvoerig aan Bart uit wat de bedoeling was. Als hij 's morgens wakker zou worden, en de deur zou niet open kunnen, dan moest hij maar gewoon weer in zijn bedje klimmen en weer lekker gaan slapen. Bart vond het allemaal best. Voor de zekerheid hebben we ook gezegd dat hij op de deur mocht bonzen en ons roepen als dat nodig was.

Vanmorgen om half 8 hoorden we hem. Eerder niet. Of hij niet wakker is geworden, of dat hij weer terug naar bed is gegaan na een vergeefse poging om de deur te openen, weten we niet, maar het lijkt erop dat hij een soort begrenzing nodig heeft om rustig te kunnen slapen. Dat er anders een soort van onrust in zijn lijfje zit, met de wetenschap dat hij eruit zou kunnen komen.

En ook al voelt het raar om je kind op te sluiten, we doen het voorlopig toch maar.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Karien,

Prachtig gedaan!!
Wij hebben hier ook ervaring mee.
't Voelt eerst een beetje raar.
Maar voor iedereen is het een prima oplossing.
Ook om het middagdutje er nog een poosje in te houden. Als ze eenmaal onder zeil zijn kan de deur alsnog open.
Gr. B.

Anoniem zei

Hallo Karien, Een goede oplossing. Onze dochter is ook 2 jaar, en erg "nieuwsgierig". Wij hebben een andere oplossing gevonden: De deurklink omhoog gezet. Deze truc hebben we al bij meerdere deuren met succes uitgevoerd.

Groetjes, mama van 5 kids.