vrijdag 1 juni 2012

Aardappelspiesjes uit de oven

Alweer een recept. Ik kwam het tegen bij het opruimen en dan is het besluit gauw genomen om het eens uit te proberen.

Snijd rauwe aardappels in dunne schijfjes, rijg ze aan spiesjes (wij deden 2 kilo, en dat paste precies in twee ovenschalen/braadsleden). Leg ze in een ovenschaal, bestrijk ze met (olijf)olie, bestrooi ze met kruiden naar wens (paprikapoeder, kerrie, cayennepeper, zwarte peper, gemberpoeder) en zet ze 30 minuten in de oven bij 200 graden.

Doordat de schijfjes los van elkaar in de oven zitten, wordt alles gelijkmatig gaar. Dat is ideaal. Doordat de schijfjes los van elkaar uit de oven komen, koelen ze ook weer snel af. Dat is niet ideaal. Hoe het ook zij, hiermee maak je in elk geval goede sier. Leuk voor een keer.

Of misschien toch nog een keertje.

6 opmerkingen:

Trudy zei

Dat ziet er wel erg lekker uit!

Nelleke zei

En gemaakt gisteren!
Heerlijk! Zelfs koud lekker door het knapperige 'schilkorstje'.. ;-)

We hebben zelfs hierdoor geinspireerd alles 'op stok' gegeten.
Sla/komkommer/paprika spiesjes en vlees aan stokjes. Verse tomatensoep erbij et voila: feestmaal! Met dank aan de achterbergen...

Anoniem zei

ik heb het ook geprobeerd, maar ik denk dat ik een verkeerd soort aardappels had, want na een uur in de oven waren ze nog steeds niet lekker gaar! Ik denk dat de aardappels te 'hard' waren (volgens mij waren het biologische aardappels). Volgende keer beter met kruimige aardappelen! groetjes, Geke

Annemieke zei

Datzelfde heb ik ook wel eens gehad, ze worden niet zo goed gaar als ik ze zonder voorkoken in de oven doe. Dus als ik aardappeltjes uit de oven maak, kook ik ze, in partjes gesneden, altijd 5 minuten voor.
Misschien gaat het wel beter als je ze zo 'spietst' met ruimte ertussen - bij mij zaten ze misschien teveel op elkaar.

Nelleke zei

Hier ging het in ieder geval prima, met biologische vastkokende aardappelen en zonder voorkoken...
Wel met ruimte tussen de aardappelschijfjes en een erg goede hete lucht oven.
Groetjes, Nelleke

Anoniem zei

Heb gisteren de spiesjes gemaakt.
Waren erg lekker en zag er feestelijk uit.De kinderen waren er erg uitgelaten over leuk eten van een stokje.Gaf iedereen alvast 1 stokje en liet de rest in de gesloten maar uitgeschakelde oven liggen zo bleven ze warm.
Groetjes Sandra mama van 5 kids