dinsdag 12 juni 2012

Een elfje

Volgens eigen zeggen is Frank een hulpje van de kerstman geworden. Daar moesten we wel even over doordenken, maar gelukkig was hij niet te beroerd om het uit te leggen: omdat hij nu elf is...

Dat mag allemaal wel zo zijn, maar hij is wel weer de eerste die het mooie getallenrijtje doorbreekt van de Achterbergse leeftijden... Het stond zo leuk: 2, 4, 6, 8, 10 en 12 jaar. En nu is de 10 veranderd in een 11. Ach, in december is alles een cijfertje opgeschoven en blijft het weer zo'n mooi rijtje tot in juni.

Voor Frank zijn we blij dat hij groeit. Groter wordt. Meer gaat begrijpen en langzaam maar zeker ook stappen vooruit doet in het oplossen van moeilijke situaties. En gelukkig hebben we meestal een probleemloze verhouding, zachtheid en onderling vertrouwen. Meestal dan.
Wat is het toch fijn dat we ook vertrouwen mogen hebben dat hij de weg wel zal vinden in zijn leven!

Nu is hij lekker een jaartje 11. Met een grote belangstelling voor Lego, waarvan hij de meeste van zijn cadeaus heeft gekregen. En een DS-spel, dat goed van pas komt tijdens de dagelijkse lange taxiritten.


4 opmerkingen:

Purperpolletje zei

Gefeliciteerd met deze prachtknul! Hij vindt zijn weg, mooi dat hij ook De Weg verder leert kennen.

Anoniem zei

Dat geloof ik zeker hoor Karien, hij zal zeker nog meer veranderen. Hier ook een soortgelijk "geval". en hij wordt straks twaalf. Er komt meer begrip en ze gaan het ook allemaal iets meer onder controle krijgen. ( al worden de uitbarstingen als ze nog voorkomen, wel iets pittiger)
Maar hier is het mooie dat het uitzichzelf in orde wordt gemaakt en met oprechte spijt. (Blijven bidden voor onze kinderen! )

Dineke

Anoniem zei

ik vind het zo mooi dat we de levens van onze kinderen in Gods hand mogen leggen, het zijn Zijn kinderen! Soms komen er wel eens zorgen op, maar die mogen we ook bij Hem neerleggen en voor ze bidden, en vertrouwen dat Hij voor ze zorgt. Er viel een last van me af toen ik besefte dat ik niet kon zorgen dat het goed ging met mijn kinderen, maar dat ik het aan God over mag geven. Wat fijn voor Frank dat hij ouders heeft die zo blij met hem zijn en zoveel begrip voor hem hebben! Ik heb er wel bewondering voor hoe je met alles omgaat Karien! Sterkte met de moeilijke momenten! groetjes, Geke

Marijke zei

Van harte gefeliciteerd met Frank.