maandag 11 juni 2012

Pizza voor wie niet van tomaat houdt

Niet alle Achterbergen houden van tomaat, daarom bakten we onze eerste pizzamaaltijd sinds jaren (nieuwe oven!) met andere ingrediënten.
Lekker genoeg om met jullie te delen.

Op dit weblog vond ik een recept voor een ideale pizzabodem. Het geheim zit hem in de rijstijd: 24 uur in de koelkast! En inderdaad, waar het deeg bij de Achterbergen nooit wilde rijzen, lukte het in de koelkast heel goed. Neem gewoon zoveel meel als je nodig hebt voor je eigen gezin, wij deden 800 g bloem, en 1,5 theelepel gedroogde gist.

Hoeveelheden: het oorspronkelijke recept was voor 200 g bloem, je kunt eenvoudig de hoeveelheden weer omrekenen, waarbij het ook afhankelijk is van persoonlijke smaak.

Voor de vulling moet je wat kookwerk doen. Verhit wat olie of boter en laat 8 theelepels kerrie heel even fruiten, doe er dan een paar fijngesnipperde uien bij. Laat de uien zacht worden en licht fruiten. Voeg daarna 400 g roomkaas toe (wij deden heel goedkope), en laat dat smelten.
Zet verder klaar: een blik ananasstukjes (uitgelekt), 400 g kipfilet (vleeswaar) en een zakje pizzakaas.

Omdat wij een pizzasteen hebben, verdeelden we het gerezen deeg in vieren. Natuurlijk kun je er ook een of twee bakplaten mee vullen, rol het gewoon dun uit in de maat die je voorkeur heeft. Bestrijk het deeg met het roomkaasmengsel, verdeel er de ananasstukjes en de kleingesneden kipfilet over en bestrooi alles met pizzakaas.

Bak je gewoon in de oven, dan moet de pizza volgens dit recept 20 minuten bakken bij 200 graden. Op een pizzasteen zijn ze na 7 minuten klaar. Het vraagt wat heen en weer lopen tijdens het eten, maar op deze manier hadden de Achterbergen vier keer een vers stuk pizza. We hebben er met 8 personen (2 volwassenen en 6 kinderen tussen 2 en 12) van gegeten en er was nog over.

's Avonds was ook dat op. Zonder opnieuw te verwarmen.

Geen opmerkingen: