vrijdag 8 juni 2012

Zuur brood

Herman (zie blog van eergisteren) gaf mij het zetje dat ik nodig had om aan zuurdesembrood te beginnen. Al tijden lag er een uitgeprint recept klaar, maar het leek me gewoon te moeilijk om ermee te beginnen.
Herman heeft mij doen inzien dat het in standhouden van een startdeeg gewoon te maken heeft met het kweken van melkzuurbacteriën, en toen ik een recept vond dat nog minder ingewikkeld was dan het bovenvermelde papiertje, ben ik het gewoon gaan proberen.

Een stuk of vier broden verder heb ik het wel weer gezien. Zuurdesembrood is mij toch te zuur. De hele dag heb ik een zure mond... En dan mag het nog zó gezond zijn, dit gaat me toch te ver. En van de Achterbergen zijn er maar een paar die met me meeëten.

Mocht iemand toch nieuwsgierig zijn naar een recept voor zuurdesembrood dat niet kan mislukken, kijk dan hier.

2 opmerkingen:

mamaeer zei

hmmm.... nee, klinkt niet aantrekkelijk ;-)

Roos zei

Ik heb het ooit een keer op maar vond het echt niet lekker hoor.