dinsdag 3 juli 2012

Geefdiploma

In geven kun je je oefenen. En vier Achterbergen hebben daar zelfs een diploma van.

Het zit zo: afgelopen zondag mochten de kinderen tussen 6 en 12 jaar vrijwillig van hun eigen zakgeld iets meenemen voor in de collecte. Dat was van 'bovenaf' gevraagd, zonder verdere mededelingen. Wij vertelden Gido, Frank, Elwin en Danny dat ze zelf moesten leren aanvoelen hoeveel ze zouden geven. En daarbij onze eigen ervaring, dat als je geeft, dan word je gezegend. Twee van hen besloten om één week zakgeld te geven, twee van hen zelfs iets meer.

En toen mochten ze alles in de kindercollecte doen.

Aan het eind van de dag mochten de kinderen nog een keer naar voren komen. En daar kregen ze allemaal een geefdiploma, met een tientje strak opgerold er bovenop!

Fantastisch idee toch? Ik werd helemaal warm van binnen toen ik dit meemaakte... 

3 opmerkingen:

Ciska zei

Wat een briljant idee! Bij ons in de gemeente kreeg ieder kind een heel mooie kaart met valentijn, ze wisten niet van wie maar zo'n prachtige tekst dat ik wel wist waar die vandaan kwam. Zo fijn om deel te zijn van een warme gemeenschap.

Marianne zei

Is echt een heel leuk idee.

baasbraal zei

Geweldig! In onze kerk is het al van jongs af aan de bedoeling dat je tienden betaalt, 10% van je inkomen. Dat doen de volwassenen en dat doen de kinderen ook.... althans dat leren ze. Wij hebben ook geen collectes, maar je brengt de tienden naar de president van de gemeente. Maar ik vind het wel een goed idee om eens aan te kaarten dat de ouders het kunnen doen, zo'n diploma uitreiken.