maandag 2 juli 2012

Voorgedrukt bedankje

Je zult maar een juf treffen met wie je niet zo klikt. Het hele schooljaar heb je je getroost met het feit dat je volgend jaar een andere juf hebt. En je bijt je moedig door het jaar heen, ook al is het oersaai op school.

Dan komt het einde van het jaar. De klassemoeders hebben iets gevonden wat als bedankje voor de juf dient: elk kind mag een voorgedrukt boekje invullen over de juf.

Op een van de bladzijden mag je bijvoorbeeld aangeven wat je van de juf vindt: 'mwah - aardig - lief - te gek'. De juf komt er goed af met 'aardig'. Als cijfer van 1 tot 10 durf je wel een 7- op te schrijven, en op de bladzijde waar je een gedichtje moet schrijven over je juf, zet je het volgende: je bent aardig maar ook boos - daarom ben je niet de juf die ik koos.

Gelukkig geef je toch ook complimenten, bijvoorbeeld dat ze goed verhalen kan vertellen.
Afijn, het jaar is bijna om, en na de vakantie krijg je een andere juf.

En nu hopen we dat het daarmee beter klikt!

4 opmerkingen:

baasbraal zei

Goed opgevoede kinderen heb jij! Keurig zich eruit gered, maar toch ook eerlijk....

Ciska zei

Dan kan het einde van een schooljaar best een opluchting zijn. En ook veel geleerd want later tref je vast ergens een collega waar het niet mee klikt en heb je van deze ervaring geleerd. Nu eerst fijn 6 weken vakantie! Ik vind hem een kanjer!

Anoniem zei

Haha, weet je wat ik als eerste denk als ik dat plaatje van dat boekje zie? Dat die juf straks een hele stapel van die boekjes mee naar huis moet nemen en een plekje moet geven..! Ik ben zelf ook klassemoeder en probeer meestal iets te bedenken dat wel leuk is, maar toch ook makkelijk te bewaren, een schrift of zo waar alle kinderen iets in schrijven. Hopelijk klikt het volgend jaar met de andere juf beter, niet leuk als je het hele jaar met een juf zit die je niet aardig vindt!
groetjes, Geke

Karien zei

Ja, dat was ook het eerste wat in mij opkwam toen hij ermee thuiskwam... Maar zoiets zeg je dan weer niet en zeker niet achteraf.