maandag 24 september 2012

Homeopathie bij autisme - update

De Achterbergen kampen deze dagen met een bijzonder trage internetverbinding. Ik zal het dus maar niet extra belasten met een foto. Maar een paar woordjes moet wel lukken:

"Ja, mevrouw, u moet er maar aan wennen, uw kind zal nooit geïnteresseerd zijn in hoe een ander zich voelt. Hij kan zich niet verplaatsen in een ander. Je kunt aan hem niet of nauwelijks zien hoe hij zich voelt. Hij heeft een vorm van autisme."

Ammehoela! Vaste bloglezers hebben al eens gelezen dat het zo goed ging met onze ASS-er, vandaag zet ik er nog een paar concrete - helemaal nieuwe - ervaringen bij. En dat allemaal in gang gezet door twee minuscule korreltjes die we kregen opgestuurd van de (klassiek) homeopatisch arts.

Een ware metamorfose voltrekt zich in ons huis. Liep Frank vroeger zonder om te kijken 's morgens vroeg naar de taxi, tegenwoordig draait hij zich nog even om om te zwaaien.
Zaterdag kreeg hij te horen dat hij was uitgenodigd voor een feestje. Zou hij vroeger 'leuk' hebben gemompeld, nu sprong hij een gat in de lucht onder het slaken van een juichkreet.
Ook zaterdag zong hij met een groep kinderen een lied vooraan in onze zaal. Zou hij voorheen naar de grond toe hebben gebromd, en tijdens het zingen staan wiebelen en klieren met de microfoon, nu stond hij open naar de zaal toe te zingen, gedeeltelijk uit zijn hoofd, duidelijk betrokken.
Toen hij weer ging zitten, vertrouwde hij me toe dat hij het tweede couplet uit zijn hoofd kende omdat het bij hem paste, omdat hij het vaak meemaakt:

Je denkt zo snel: ik wil dat graag, en was dat maar van mij.
Je bent er steeds mee bezig, maar het maakt je niet echt blij.
Je wilt het graag heel anders, dat die ander aardig doet.
Maar weet je: als ik dankbaar ben, ja dan pas wordt het goed!

Voorheen kon Frank me bijna wanhopig maken met zijn aanhoudende gevraag: wat kan ik doen? Want wat ik dan ook voorstelde, hij had er toch geen zin in. Gisteren kwam hij, als een onverwachte toegift, naar me toe en vroeg of hij 50 cent kon verdienen als hij een hele week niet zou vragen wat hij kon doen. Natuurlijk heb ik dat ervoor over! (wel tien keer zoveel, maar dat zeg ik er maar niet bij)

Het is ontzettend fijn om te zien hoe hij steeds beter in zijn vel gaat zitten. Zien wij het als gezinsleden misschien nog door een soort wensbril, ook van anderen hebben wij inmiddels gehoord dat Frank zo positief veranderd is.

(Je zult vast willen weten welk medicijn Frank destijds heeft gekregen. Het zou echter niet helpen als ik het zou noemen, bovendien weet ik het niet meer. Een homeopaat werkt niet met 'dit helpt tegen de bemoeieritis, en dat helpt tegen slapeloosheid'. Hij of zij verdiept zich eerst grondig in een persoon en zoekt een middel dat bij die persoon past. Elke persoon is weer uniek en vereist een op maat gemaakte behandeling.)

10 opmerkingen:

Anoniem zei

bedankt mevrouw !
om dit te delen , ik had nog altijd géén afspraak gemaakt ! ik bel nu eerst een homeopaat!
groetjes Jezebelle

san zei

Wat heerlijk!

baasbraal zei

Ooooh, wat heerlijk zeg!! Die homeopaat is zijn gewicht in goud waard (en 10x zoveel, maar dat moet je hem maar niet zeggen)

Marianne zei

Wat geweldig dat Frank zo veranderd is door 2 korreltjes.

Wiek zei

Wat heerlijk. Daar kun je alleen maar dankbaar voor zijn. Het lied past niet alleen bij Frank, de laatste zin past ook bij de mensen om hem heen!

Ciska zei

Wauw wat ontzettend fijn voor Frank en voor jullie en voor school. Bedankt voor het delen!

Ellen zei

Heel fijn voor jullie.
Heb wel een vraag waar ik zelf nog weleens mee worstel. Er wordt weleens gezegd dat homeopatie en geloof niet met elkaar rijmen.
Ik vind dit altijd heel moeilijk.
Hoe kijk jij hier tegen aan?

Karien zei

Beste Ellen, ik kan me je vraag goed voorstellen. Ik heb het ook wel eens gehoord, maar heb het verder niet onderzocht. Ik geloof dat het waar is wat er staat: voor de reinen is alles rein. Als je stappen neemt samen met God, omdat Hij het op je weg brengt, dan is het goed. Ook als je juist besluit om iets niet te doen. Ik zal ook niemand proberen over te halen om dingen te doen die tegen hun geweten ingaan, maar ik voel mij vrij om op dit blog een positieve ervaring te laten zien. Hopelijk heb ik je vraag voldoende beantwoord?

baasbraal zei

Ja ik kijk er net zo tegenaan als jij Karien. Bij alles wat je doet, kan je God om een bekrachtiging vragen als het Zijn wil is dat je het doet. Er zijn natuurlijk grenzen. Van sommige dingen (duivelsbezweringen, raad vragen aan de doden, ) weten we gewoon dat het niet Gods wil is, dat hoeven we dan oook niet te vragen. Ik ben therapeut geweest en ik heb heel wat verschillende therapiên de revue laten passeren. Altijd vroeg ik of God wilde dat ik er wat mee zou doen en ik heb altijd antwoord gekregen. Ik heb soms duidelijk tegen de trend in antwoordgekregen dat ik me met een bepaalde therapie niet hoefde in te laten. Maar soms is het gewoon hele oude wijsheid die in onze cultuur verloren is gegaan en dan is het goed om er mee aan de slag te gaan. God heeft ook in de loop van de tijd allerlei mensen verlicht zodat ze dingen uitvonden of ontdekten die voor de hele mensheid een zegen kunnen zijn.....

Lisette zei

Wat heerlijk, vooral ook voor Frank zelf, dat het zo goed gaat!
Ik zie het zelf ook zo dat God dingen op je pad brengt!