woensdag 26 september 2012

Raai de kraai

De Achterbergen hebben een logé gehad. Zijn komst was al een week of wat geleden aangekondigd per brief, maar wanneer hij precies zou komen, dat was nog een verrassing. Hij mag namelijk om beurten bij de kinderen van groep 1 en 2 logeren, en die beurt moet je gewoon afwachten.
Denk maar niet dat je er makkelijk afkomt met zo'n logeerbeurt. Er zat een hele instructie bij: Raais tanden moeten worden gepoetst, Raai moet (elke dag dus) met het betreffende kind plus ouder het bijgeleverde boek lezen, waarin van elke klasgenoot een foto met verhaaltje van de afgelopen zomervakantie staat. Natuurlijk moet Raai een hoop avonturen beleven, en er moet een foto worden gemaakt en in het schriftje geplakt. Plus een verslag.

Laat Raai nou net met Chris meekomen op de drukste dag van de week: dinsdag! We besloten om het leuk te vinden. Dus pasten we Chris met Raai in het drukke dinsdagprogramma in. Ze mochten mee naar trompetles met Gido, in de grote glazen lift helemaal omhoog naar de vierde verdieping. En ook weer naar beneden. En toen kwamen we onverwachts een heuse ridder tegen! Gelukkig hadden we een camera bij ons, zodat het bewijs aan de klas kon worden geleverd.

's Avonds vond ik Raai in de gang onder het paard. Met ongepoetste tanden. Het vakantieboek was ook nog ongelezen.
Ach, het was toch leuk. En de rest van de nacht heeft Raai nog bij Chris in bed geslapen.
Kwam hij toch nog uitgerust op school.

8 opmerkingen:

Marijke zei

Ach, leuk bedacht, maar eigenlijk maar vies om iedere nacht in een ander bed te slapen. :-)

Jantine zei

Zo leuk, het idee is natuurlijk dat ze leren verantwoordelijk te zijn. En als je dat als moeder vies vindt dan vindt de juf het echt niet erg als hij mee in bad gaat (of in de wasmachine). Bij ons gaat Flip mee, de een doet er meer mee dan de ander. Maar toen er pas ene kind zonder verhaaltje terug kwam was dat vooral voor het kind wel heel sneu....

Ciska zei

Haha erg gelachen om "we besloten om het leuk te vinden". Kan me dat zo goed voorstellen. En ja ik ben ook een beetje van de smetvrees (bah bij iedereen in bed) toch zouden mijn meiden zoiets ook erg leuk vinden. En wat een stoere foto!!

Lisette zei

Wat een leuke logé! Enne...hij zal vast niet tegen de juf verteld hebben dat ' ie z'n tanden niet heeft gepoetst ;-)

roos zei

Ha ha daar krijg je weerstand van.... brrrr

Wij hadden ook Flip, was blij dat ik Flippie weer mee kon geven! Was altijd een weekend.
Weekenden waren ook toen al druk genoeg zonder een Flip, wij hebben nooit de meerwaarde begrepen..
en kids vergaten F al na het avondeten!
zaten we op zondagavond van alles te fantaseren....

jullie raai mag van geluk spreken!


met groet Roos

astrid zei

Inmiddels is dit verleden tijd. Ik vond het ook niet altijd leuk, dat verplichte verhaaltje. Zeker toen ik twee kleuters en twee peuters had en daarmee wel erg vaak een onuitgenodigde logé. En vies, ach, kinderen spelen ook met elkaar, stoppen van alles in de mond (potloden etc.) en zitten overal aan om vervolgens hun handen in hun mond te doen etc. Maar hoe dan ook, Raai heeft een topdag gehad, toch?;-))

Anoniem zei

Wij hebben op school ook Raai de Kraai alleen dan in het blauw. En gelukkig gaat deze niet mee naar huis.
En ja, als hij mee gaat naar huis dan het beste er maar van maken. En gelukkig heeft hij wel een lekkere nachtrust gehad na zo'n drukke dag bij de familie :)

groetjes,
Janneke

baasbraal zei

Ja, het idee is leuk, maar in een druk gezin komt het er vaak niet van.... Van dat higyenische, dat zijn nou echt dingen waar ik nooit aan zou denken, grappig dat zoveel mensen dat aangeven. Ik wil nog even zeggen dat ik je altijd lees hoor <karien, maar dat ik vaak niet reageer, dat je het maar weet...