woensdag 12 september 2012

Schoolrecord


De Achterbergen zijn dit jaar verdeeld over maar liefst ZES scholen. Dat zullen niet veel gezinnen van zichzelf kunnen zeggen!

Toch vinden we het allemaal best. Iedereen lijkt op de plek te zitten die het beste is. Zo zit onze brugklasser op een school waar ze als motto hebben dat kinderen het meeste leren door iets te ervaren en het aan een ander uit te leggen. En daarom hebben ze heel veel 'leuke tijd', waarin ze allerlei vaardigheden leren die hen later goed van pas komt: zelfstandig dingen uitzoeken en uitvoeren, informatie opzoeken, samenwerken, etc. etc. Daarnaast hebben ze ook nog vakken zoals nederlands, engels en wiskunde, maar in principe hoeven ze daar thuis niets mee te doen, want binnen de lessen hebben ze meestal tijd genoeg om de opdrachten te maken.
Kijk, dat past nu weer bij deze Achterberg!
Na vier jaar op deze school kan hij net zo goed als een ander een vervolgopleiding gaan doen.

Bart telt trouwens nog niet eens mee in dit rijtje. Bart gaat niet naar school. Nog lang niet!

3 opmerkingen:

Adriana zei

Grappig, doordat ik dit lees ging ik ook tellen: wij komen op 5 scholen met 7 kinderen. De jongste 2 zittien op dezelfde basisschool en de oudste werkt. Ik had er nog niet over na gedacht, maar soms komt dat gewoon zo uit!

groetjes Janie

Nelleke zei

Ha, en wij op vier scholen op vijf kids... maar inderdaad meestal is er méér eenheid wat scholen betreft ;-)

memvan7 zei

Als je de hogeschool meetelt zitten wij ook op 6, anders maar op 5 middelbare scholen ( met daarop 6 kinderen, oudste gaat naar de hoge school). Hier geen lagere scholen meer. Ik houd mijn hart nu al vast voor straks rond de rapporten en ouderavonden.