woensdag 5 december 2012

Gezinsagenda

deze agenda heb ik dus niet...
Ze liggen al een poosje verleidelijk in de winkels: de nieuwe agenda's voor 2013. Echt iets voor mij. Allemaal even leuk: tuinieren-agenda, mama-agenda, gezins-agenda, recepten-agenda, landelijk-wonen-agenda, ik zou ze allemaal wel willen kopen!

In plaats daarvan koop ik al jaren helemaal geen agenda meer. De efficiency van de Achterbergse methode maakt bovendien dat ik toch heel tevreden ben.

Een groot gezin, één auto en allemaal afspraken van de een of de ander bij elkaar vraagt eigenlijk om een gemeenschappelijke agenda. Dat doen wij met Outlook, maar je hebt misschien nog wel meer soortgelijke agenda's. Als ik in mijn persoonlijke outlook-agenda een afspraak zet waarvoor ik bijvoorbeeld de auto nodig heb, nodig ik André via een paar muisklikken uit om bij die afspraak aanwezig te zijn. Niet dat hij meemoet naar de tandarts of zo, maar als hij de afspraak accepteert, staat die meteen ook in zijn agenda als zijnde een moment waarop ik de auto mee heb. En als hij hem negeert, krijg ik daarvan bericht en maak ik een nieuwe afspraak. Superhandig, echt!

Op het whiteboard in de Achterbergse gang staat ook nog eens een weekplanning, waarop één week vooruit afspraken staan. André schrijft erop wanneer hij een afspraak buitenshuis heeft, de vaste dingen zoals trompetles staan erop, etc. etc. Zo weten we in het altijd drukke huishouden toch waar iedereen uithangt. En het werkt ook nog!

Helaas, het zal nog jááren duren voordat ik weer zo'n mooie agenda in de winkel zal kopen...

9 opmerkingen:

Jantine zei

Ha Katrien,

wij gebruiken sinds een tijdje de kalender op cozi.com. Per gezinslid aan te geven hoe wat wanneer en met een gezamenlijk ww kan iedereen er bij, ook de grotere kinderen die al zelf dingen in de agenda kunnen zetten. Het werkt perfect!

hartelijk zei

Hoi Karien, leuk om te zien hoe jij dat doet,
ik heb wel een agendaatje en schrijf daar alles in wat aan afspraken binnenkomt, vervolgens komt het de week vooruit op het Bizzyboard, outlook werkt alleen als je 2 computerende personen bent, manlief doet daar niet echt aan ;) Wij hebben ook één auto maar ook maar 1 rijbewijs dus ik plan hij rijdt ;)
(moet wel in zijn planning passen natuurlijk)
groet Adriana

Jantine zei

Weet je wat ook zo lekker is van Cozi. Je kunt per afspraak aankruisen of het een dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse, jaarlijkse, elke 1e.. van de maand etc. is.

zeeuws knoopje zei

Wat handig geregeld bij jullie!
Ik had vorig jaar wel een Max Lucado agenda, maar de praktijk leert dat je helemaal niet naar de verhaaltjes, quotes,opmerkingen enz, kijkt. Daarom voor mij voor 2013 een simpele agenda. Wel eentje die op zondag begint. Daar ben ik dan wel weer kritisch op...

Jedidja zei

Hier ook alles via planner aan de wand.

Maar die ageneda's zijn wel leuk!

roos zei

Wees blij tegen die tijd zijn er geen handgeschreven agenda s meer..
Ben jij er aan gewend!

fijne avond Roos.

MomstersInc zei

Ik neem mezelf elk jaar voor een agenda te kopen, maar doe het nooit. Die mama-agenda lijkt me nu wel iets leuks, dus dit jaar hopelijk geen ´van uitstel komt afstel´ hier. :-)

Anoniem zei

Ik zet alles op mijn kalender,overzichtelijk en handig.Als ik een agenda koop wat ik weleens deed,keek ik er niet in hahaha
Gr Anne-Mae

astrid zei

Wij hebben zo'n grote gezinsplanner/agenda van de H.ema. Die staat open op het aanrecht, in een kookboek standaard. Per twee personen (of drie, voor de jongsten)een vakje, de naam staat er naast, op de omslag en is altijd zichtbaar. Werkt perfect en is niet duur, ik denk 6 of 7 euro. Elk jaar mijn vaste Sint kadootje.